Otroci in starši
V zraku · buzz buzz

Starševstvo je veščina, ki se je učimo. Je čudovito poslanstvo in je način življenja. Nikoli več ne moremo biti nestarši in vse, kar delamo, delamo temu, da so naši otroci srečni in da se ne čutijo prikrajšane. Kaj pa so tiste stvari, ki si jih bodo naši otroci najbolj zapomnili o nas? Kaj je tisto, kar jih bo za vse večne čase spominjalo na nas, in katere starševske navade so otrokom najpomembnejše?

Katere starševske navade so našim otrokom najpomembnejše?

1. Vsi trenutki, ko so se ob nas počutili varne.

V srcu vsakega otroka sta ranljivost in potreba po zaščiti. Naši otroci se bodo spomnili tistih trenutkov, ko smo izpod njihovih postelj in iz omar preganjali pošasti, ko smo jih tolažili in objeli po nočni mori. Spomnili pa se bodo tudi trenutkov, ko je naš temperament postal pošast, ki so se je bali. Seveda nas bodo otroci videli jezne, to je del življenja, ampak naša naloga je, da poskrbimo, da se otroci ob nas počutijo varne in da vedo, da se na nas lahko vedno zanesejo.

2. Vsi trenutki, ko smo jim ponudili našo stoodstotno pozornost.

Otroci merijo ljubezen predvsem po pozornosti, ki jim jo namenimo. Tisti trenutki, ko smo s svojim delom prenehali za to, da smo se posvetili čajanki, se žogali ali pa skakali po trampolinu, bodo v njihovih glavah in srcih ostali za vedno. Vzemimo si čas za svoje otroke in jim posvetimo trenutke, ki pomenijo največ.

PREBERITE ŠE: Lahko je biti starš, preden imaš otroka

3. Način, kako smo komunicirali z našim partnerjem.

Otroci si pogled na ljubezen oblikujejo skozi oči, ki opazujejo nas in našega partnerja. Prizadevajmo si, da imam zakonsko zvezo, ki bo naše otroke navdušila nad idejo, da se nekega dne tudi sami poročijo. Dajmo jim varnost, ki prihaja iz predanega in ljubečega odnosa med mamo in očetom.

4. Naše spodbude in naše kritike.

Otroško srce je kot moker cement in vtisi, ki jih otrok dobi zgodaj v življenju, se bodo s časom samo še strdili. Postavili si bodo temelje za identiteto, zmogljivosti in samospoštovanje, ki bo temeljilo predvsem na besedah, ki jih bomo izrekli starši. Del starševstva je tudi usmerjanje in discipliniranje, ampak tudi v teh trenutkih je pomembno, da so naše besede polne ljubezni, spodbud in pozitivnega.

5. Naše družinske tradicije.

Otroci imajo radi spontanost, prav tako pa imajo veliko potrebo po predvidljivosti. Z globokim spoštovanjem in naklonjenostjo se bodo spominjali tradicij, ki smo jih imeli kot družina. To je lahko filmski večer ali večer igre, prav tako družinske počitnice ali pa način, kako smo praznovali rojstne dneve in posebne dogodke. Na tradicije ne velja pozabiti, saj jih bodo naši otroci nekega dne želeli prenesti tudi na svoje otroke.

Koenigsegg CCXR Trevita 10 neverjetno dragih nakupov zvezdnikov v letu 2015 PicMonkey Collage Helmut Newton: to so najbolj ”seksi” fotografije na svetu! Križci in krožci Kako v igri križci in krožci vedno zmagati phone-receivers-1940x900_34838 5 razlogov, zakaj se mladi generacije Y ne oglašajo na telefon ·