HUAWEI P10 Group Shot
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Vsako minuto je posnetih več kot 3 milijone fotografij po celem svetu in skoraj 90 odstotkov jih nastane s pametnim telefonom. Veliko teh fotografij in videovsebin pristane na svetovnem spletu, tudi tiste, ki jih posnamejo največji zvezdniki in fotografski strokovnjaki.

Najbolj prepoznaven slovenski vloger Ciril Komotar je zvest uporabnik telefonov Huawei, najnovejši v njegovi družini pa je telefon P10 Plus. Vsi njegovi vlogi so v celoti posneti in zmontirani na Huaweievem telefonu, zbirki utrinkov njegovega življenja pa se občasno pridruži tudi kakšna super fotografija.

Kampanja izpostavlja obraz Nine Pušlar, ki je s snemanjem v Londonu postala del globalnega TV oglasa, kar je velik dosežek. Ključni element kampanje Perfect Portrait je oglas, ki ga je ustvarila agencija Leomek Hatoda. Ta izpostavlja obraz in dejstvo, da ima vsak svojo zgodbo. Video je kompilacija hitrih posnetkov različnih ljudi, z različnimi scenariji življenja, poklici in prizori, ki upodabljajo našo edinstvenost.

Je kamera pomembna tudi vam?

Huawei se osredotoča na fotografijo, si prizadeva za popolnost in nadaljuje sodelovanje z vodilnim proizvajalcem fotoaparatov – Leico. Gradi na neverjetnem uspehu modelov Mate 9 in P9, z novim paradnim konjem P10 pa je Huawei predstavil najnovejšo dvojno kamero, izdelano v sodelovanju z Leico. Dvojna kamera Leica 2.0 je prva, ki ima natančno tehnologijo 3D-prepoznavanja obrazov, ki podrobno zaznava fotografiran obraz in poudari vsak njegov detajl.

Huawei P10 uporabnikom omogoča osupljive umetniške portrete z naravno izostritvijo osebe in zameglitvijo ozadja v Leicinem stilu. Skupaj s Huaweievim in Leicinim algoritmom globine polja so fotografije še ostrejše, imajo bolj jasne robove in žive barve v vsakem posnetku, medtem ko je v ozadje še vedno zamegljeno. Učinek je na voljo v obeh načinih fotografiranja – RGB in monokromatskem. Posebnost fotografije je, da ji tudi po tem, ko je fotografija že posneta, lahko spreminjate osrednji fokus (funkcija refocus).

Kamera, barve, procesor in baterija

Huawei P10 je prikaz Huaweieve stalne predanosti k postavljanju novih standardov na področju zmogljivosti in navdihovanju kreativnega izražanja. Glavni atributi novega telefona so:

Leicina dvojna kamera 2.0 za Huawei P10 ter Leicina dvojna kamera 2.0 Pro Edition za Huawei P10 Plus, ki se ponaša z umetniškim načinom za portrete z natančno 3D-prepoznavo obraza, dinamično osvetljitvijo, obogatenimi portreti, naravnim ”bokeh” učinkom in Huaweievim hibridnim zumom ter prvo prednjo Leicino kamero z novim, večjim senzorjem ter večjo zaslonko za osupljive selfije;
trendovske barve in oblikovanje ter t. i. obdelavo Hyper Diamond-cut ter barvne različice, ki so nastale v medindustrijskem sodelovanju s Pantonom;
procesor Kirin 960, Huawei Ultra Memory in novi uporabniški vmesnik EMUI 5.1 z vodilnim  sistemom anten 4 × 4 LTE MIMO ter  sistemom anten 2 × 2 Wi-Fi MIMO za neprekosljivo zmogljivost.

cover-samsung-s8 Novi Samsung Galaxy S8 in S8+, prvi vtisi Alcatel Flash Alcatel Flash – pametni telefon s kar štirimi kamerami! cover-samsung-s8-samsung-novi-s8 Je novi Samsung S8 res najboljši telefon na svetu? Samsung Galaxy Note 7 Samsung Galaxy Note 7 kot videonadzornik – nova ”služba” za padlega velikana · · · · · · ·