Kavarna MAO ne išče šefa, ampak stole in mize.
Utrip mesta · lokali

Decembra se v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) na gradu Fužine odpira kavarna MAO, ki nastaja skupaj s Kaval Groupom. Del te zgodbe ste lahko tudi vi. Imate doma kakšen kos uporabnega pohištva, ki je zaznamoval slovenske interierje 20. stoletja? Potem lahko prispevate pomemben kamenček v mozaik nastajajoče kavarne.

Kdaj ste imeli nazadnje priložnost, da sooblikujete lokal? Nikoli, ugibamo. Zdaj se vam ponuja enkratna priložnost. V gradu Fužine, kjer gostuje Muzej za arhitekturo in oblikovanje, se decembra odpira kavarna MAO, ki vam želi dišečo kavo in sladke tortice postreči ob dosežkih slovenskega oblikovanja, zato išče stole in mize, ki so bili v 20. stoletju zasnovani ali proizvedeni v Sloveniji. Imate doma kak stol REX Nika Kralja, ki ga ne potrebujete? Kateri drug slovenski stol, mizo ali klop?

PREBERITE ŠE: Hangover Bar: v Amsterdamu odprli prvi bar na svetu za zdravljenje mačka

Če imate v lasti kos uporabnega kosa pohištva, ki predstavlja pomemben del zgodovine slovenskega oblikovanja in pohištvene industrije nasploh, ter želite sodelovati pri snovanju kavarniškega okolja, ki želi postati azil za tovrstne kose pohištva, ne odlašajte in se ‘pofočkajte’ na info@mao.si. Vsi kosi bodo označeni z imenom darovalcev ter opremljeni s podatki o avtorstvu in proizvodnji kosa. Tudi če doma nimate nič od tega, ste od decembra 2016 dalje vabljeni v kavarno z edinstvenim ambientom.


Hangover Bar Hangover Bar: v Amsterdamu odprli prvi bar na svetu za zdravljenje mačka Lars & Sven burgers (foto: Facebook Lars & Sven) Lars & Sven Burgers: zdaj tudi ob Hipermarketu Ljubljana Šiška KKK_0330 Longines butik: odslej specializirana trgovina na Wolfovi ulici Boschtiz Kavarna Boschtiz – kot bi vstopili v lastno dnevno sobo · · · · · · ·