Kavo že celo življenje pripravljaš narobe.
V zraku · buzz buzz

Popolna skodelica kave je zelo subjektivna in osebna stvar, a da bo vaša kava še boljša, sledite tem pravilnim načinom priprave, ki so jih pripeljali znanstveniki naravnost iz laboratorija.

Kako pripraviti dobro skodelico kave? Obstaja nešteto nasvetov, a eden naj bi bil pravilen … in ima opraviti s temperaturo vode.

Znanstveniki so bili znova pridni, saj so v raziskavi o vplivu temperature kave, ko jo uživamo, na samo vsebino pijače analizirali 36 različnih okusov kave, ki so bili pripravljeni na različni temperaturi, narejeni z različnimi vrstami zrn in so bile uživani pri različnih temperaturah.

Izkazalo se je, da je temperatura vode ključna, saj je pitje vrele kave, kot ugotavljajo, veliki NE. Po pravilu bi morala temperatura kave biti 70 stopinj Celzija, če pijete arabski kavovec. Za tiste, ki imate radi robusto, je bolje, da je temperatura še nižja. Pitje kave pri 50 do 60 stopinjah Celzija ustvari bogatejše in intenzivnejše okuse. To pa naj ne bi bilo vse.

Kot pišejo, obstajajo številni drugi dejavniki, ki lahko izboljšajo okus: mletje, svežina zrn in razmerje med kavo in vodo ter kakovost vode. Celo temperatura, na kateri pripravljate kavo, lahko vpliva na okus. Višja kot je temperatura, več okusnih kavnih spojin ekstrahirate, pišejo znanstveniki.

Ljubitelji kave lahko sledite navodilom znanstvenikov in morda postane ravno ta recept sveto pravilo za pripravo najbolj okusne skodelice kave.

Na dogodku se združijo jadralci z vsega sveta. Barkovljanka 2018: 50. obletnica največje jadralske regate Batmana je ustavila policija, kljub temu da ni naredil prekrška. Batmana je ustavila policija, čeprav ni naredil prekrška Apokaliptična satelitska slika NASE kaže svet v ognju. Apokaliptična satelitska slika Nase kaže svet v ognju Slamnate koče, ki so jih ujeli z dronom. Dron je ujel amazonsko pleme, ki ga še nikoli niso opazili ‘ljudje iz zunanjega sveta’ · · · ·