Kdaj si vzamete odmor vpliva na vašo produktivnost
V zraku · buzz buzz

Pitje kave je zelo pogost ritual v službi in sinonim za odmor. Številni jutranji sestanki ne minejo brez skodelice kave, tudi poslovna srečanja ne. Medtem ko je v tem primeru kava bolj kot ne nujni dodatek, pa ima kava na delovnem mestu lahko tudi več kot le ”družbeno” vlogo. Zaradi nje ste namreč lahko bolj produktivni. A zato morate vedete kdaj je pravi čas, da si vzamete odmor zanjo.

Ste vedeli, da je idealen čas za odmor za kavo, s katerim boste povečali svojo produktivnost, dve uri po začetku dela? Morda se zdi to stokrat prepozno za vas, saj si začetka dneva ne moreta predstavljati brez uvoda s kavo, a sodeč po raziskavi univerze Baylor University, ki sta jo vodila Emily Hunter in Cindy Wu, boste morda morali spremeniti svojo navado. No, ne toliko navade pitja kave, ampak kdaj si vzeti odmor. Kar pa je pravzaprav ena in ista stvar.

PREBERITE ŠE: Postana kava: lahko kasneje popijem kavo, ki je zjutraj nisem spili do konca?

Kot so pokazali izsledki raziskave ima dopoldanski odmor precej večji učinek na vašo produktivnost kot odmor sredi popoldneva. To so ugotovili na podlagi 96 zaposlenih in tega, kdaj si ti vzamejo odmor (odmor so definirali kot vsako obdobje med delavnim časom, ko zaposlenim ni bilo potrebno delati). Zgodnejši odmor izboljša koncentracijo in motivacijo, medtem ko se odmori kasneje v dnevu niso izkazali za tako učinkovite. Kasneje kot je bil, manj efekta je imel. Razlog tiči v dejstvu, da imamo energije, motivacije in koncentracije največ prav zjutraj in hitreje kot to obnovimo, dlje jih držimo na visokem nivoju. In če šef podvomi v vašo delovno etiko, mu odgovorite, da je vse v imenu vaše produktivnosti.


Si lahko pogledate ta video brez zehanja? Si lahko pogledate ta video posnetek, brez da bi vmes zazehali? PicMonkey Collage Ryan Krasney: dekle, ki si je za svoje slikarsko platno izbralo ustnice Metanje žabic Obstaja junak, ki lahko poruši ta izjemen svetovni rekord v metanju žabic? maxresdefault Dekleta brijejo brade svojih fantov. Ste prepričani, da bi dovolili svoji, da vas obrije? ·