PicMonkey Chhhollage
V zraku · buzz buzz

Ni vse v ocenah in izobrazbi. To dokazuje 10 slavnih uspešnih posameznikov, ki nikoli niso dokončali šole ali zaključili uradnega dela svojega izobraževanja, ampak so se v življenju znašli drugače: postali so multimilijonarji, na primer. Ali pa postavili relativnostno teorijo. Ali pa so se poročili s princem. Predstavljamo vam 10 slavnih in uspešnih, ki nikoli niso dokončali šole – pa naj vam vseeno ne bodo v potuho, če še vedno sedite za izobraževalnimi klopmi…

1. THOMAS EDISON

Največji izumitelj vseh časov, v imenu katerega obstaja več kot 1000 patentov (med njimi tudi električna žarnica), je s šolo zaradi bolezni začel pozno. V klopeh so mu misli pogosto odtavale, učitelji pa so ga imeli za zmedenega, zato je šolo pustil že po treh mesecih. K sreči je bila njegova mama učiteljica, zato je bodočega multimilijonarja poučevala kar doma.

2. BENJAMIN FRANKLIN

Politik, diplomat, izumitelj, soavtor Deklaracije o neodvisnoti, tiskar, založnik in še bi lahko naštevali. Benjamin Franklin je opravljal mnogo različnih poklicev, toda šolo je pustil že pri desetih letih in začel z očetom tiskarjem hoditi na delo. Glede na družinske razmere odločitev tudi ni tako nenavadna: živel je namreč v družini z 20 otroki, med katerimi se je rodil kot petnajsti in kot najmlajši sin.

3. BILL GATES

Soustanovitelj Microsofta, ki je bil več let zapored proglašen za najbogatejšega človeka na Zemlji, je bil v 1. letniku na Harvardu, ko je v reviji prebral članek o mikroračunalniku Altair. Poguma mu očitno ni manjkalo, saj je takoj pustil študij in namesto tega s Paulom Allenom začel pisati programsko opremo za Altair – Microsoft.

4. ALBERT EINSTEIN

Najbolj slaven fizik vseh časov, ki je postavil relativnostno teorijo, ni bil v svojih zgodnjih letih v šoli nikakršen ‘’einstein’’. Šolo je pustil pri petnajstih in ko je hotel s svojim izobraževanjem nadaljevati leto kasneje na prestižnem švicarskem tehnološkem inštitutu, ni naredil sprejemnih izpitov. Uspelo mu je šele v drugem poskusu, po tistem, ko se je vrnil v srednjo šolo in končal izpite najprej tam.

5. WALT DISNEY

Svetovno znani filmski producent je zaradi prve svetovne vojne šolo pustil pri svojih šestnajstih letih. Želel se je pridružiti vojski, vendar je bil premlad, zato se je namesto tega pridružil Rdečemu križu. S ponarejenim rojstnim listom je nato prišel v Francijo, kjer je vozil ambulantno vozilo Rdečega križa, ki je bilo porisano z ilustracijami, ki so kasneje postale njegovi filmski junaki.

6. RICHARD BRANSON

Svetovno znani bilijonar in ustanovitelj družb Virgin Atlantic, Virgin Mobile in Virgin Records je bil vse prej kot blesteč učenec. Težave mu je povzročala disleksija, zato je pri šestnajstih letih pustil šolo in se preselil v London ter začel svojo podjetniško kariero tako, da je začel izdajati revijo Student.

7. CHARLES DICKENS

PREBERITE ŠE: 5 stvari, ki jih poslovno uspešni ljudje počnejo čez vikend

Avtor romanov Oliver Twist, David Copperfield, Veliko pričakovanje in Povest o dveh mestih je šolo pustil že pri dvanajstih, ko so njegovega očeta zaradi dolga strpali v zapor. Tako je denar začel služiti v tovarni, ki je barvala na črno škornje, kjer je delal po 10 ur na dan. Kasneje je zamenjal še nekaj služb in pri 22. letih postal novinar.

8. JOHN ELTON

Eden izmed najuspešnejših glasbenikov vseh časov je pri enajstih letih dobil štipendijo za učenje klavirja na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu. Po petih letih igranja se je vsega skupaj naveličal in namesto tega ob vikendih začel igrati v lokalnem pubu. Pot njegovega glasbenega uspeha se je začela še leto kasneje, pri njegovih sedemnajstih letih, ko je ustanovil band Bluesology.

9. RAY KROC

Ray Kroc je ustanovitelj najbolj priljubljene in najbolj razširjene prehrambene verige na svetu – McDonald’sa. Človek, ki je v svojem življenju imel 500 milijonov dolarjev premoženja, je za časa 1. svetovne vojne pri petnajstih letih pustil šolo in lagal o svoji starosti, da je podobno kot Walt Disney postal voznik ambulantnega vozila Rdečega križa.

10. PRINCESA DIANA

Princesa Diana je pri šestnajstih padla na vseh O-level izpitih (izpitih, ki jih morajo pri šestanjstih letih opraviti vsi šolarji v Veliki Britaniji). Starši so jo zato poslali v šolo v Švico, ki pa jo je prav tako pustila, zato se je za polovični delovni čas zaposlila kot asistentka v Young England Kindergarten. Njene nesrečne kariere je bilo k sreči hitro konec, saj se je že leta 1981 pri devetnajstih letih zaročila s princem Charlesom.

PicMonkey Collage Hello Kitty sploh ni kitty. Ne, ni mačka. cover-icebucket Simpson Homer & Ice Bucket Challenge 12 Inedible: čudovite fotografije neužitne hrane iStock_000028133280_Medium (1) 25 držav, ki premore največ pivskih navdušencev, med njimi je tudi Slovenija · · ·