toa-heftiba-271808-unsplash (1)
V zraku · tehnologija · gadgeti

V 21. stoletju je pametna tehnologija utrdila svoj položaj v vsakdanjem življenju. Z njo si ljudje v veliki meri olajšamo delo. Po zaslugi Kegtrona bo odslej možno pametne naprave izkoriščati tudi pri hlajenju piva.

Kegtron je nova naprava, ki podatke o pivu, ki se nahaja v hladilnem sodu, prikazuje s pomočjo posebnega merilnika in aplikacije za pametne telefone. Uporabnikom omogoča, da prek brezžične povezave izvedo, natančno koliko piva se še nahaja v sodu, saj sicer ni mogoče izmeriti prostornine tekočine.

Sistem je namenjen navdušencem, ki se pivu posvečajo v prostem času, ali pa je pijača del njihovega delovnika. Proizvajalci z inovacijo ciljajo predvsem na domače varilce piva in lastnike restavracij.

V notranjosti naprave je nameščen merilnik, ki ugotavlja, koliko piva je že steklo iz vašega soda. Brezžični procesor poskrbi za to, da so vse informacije v hipu posredovane mobilni aplikaciji. Zahvaljujoč funkcionalnemu dizajnu je Kegtron odporen na pljuske.

V spodnjem videu je prikazan postopek namestitve Kegtrona, ki ga lahko opravite v le dveh minutah. Merilnik je treba priključiti na elektroenergetsko omrežje in ga s cevkami povezati s sodi piva.

Aplikacija zagotavlja vse potrebne informacije, ki jih kot pivovar morate poznati. Sporočila vam bo ime piva, njegov opis, velikost soda, začetno prostornino tekočine, prostornino postrežene tekočine, odstotek preostalega piva in število preostalih meric.

V kolikor vas je projekt prepričal, ga lahko podprete na Kickstarterju. Svoj Kegtron lahko v predprodaji dobite že za 125 ameriških dolarjev oziroma 105 evrov.

SQ6 fotografije ustvarja v kvadratnem formatu. Fotoaparat, ki bo navdušil vse ženske: Fujifilm Instax SQUARE SQ6 ezgif.com-webp-to-jpg (4) Wickedbone: najljubša igrača vašega psa Canon Ivy Canon IVY: ker so natisnjene fotke tako zelo kul kiipix-instant-photo-printer_31330 KiiPix vaš pametni telefon preobrazi v polaroid · ·