Kia Ceed GT
Utrip mesta · mobilno

Oblikovana, razvita in izdelana v Evropi. Nova Kia Ceed GT je zdaj na voljo za vse tiste, ki jim običajna Kia Ceed z 1,4-litrskim motorjem ni dovolj. Kot njen predhodnik, ima tudi novinka 1,6-litrski motor z 201 konjsko močjo.

Svojo športno plat bo nova Kia Ceed GT kazala s svojim 1,6-litrskim turbinskim motorjem, ki ima 201 konjsko moč in 265 njutonmetrov navora. S to močjo Ceed GT ni neposredni rival Volkswagen Golfu GTI ali Ford Focusu ST. To niti ne želi biti, saj pri Kii ciljajo na to, da bi strankam ponudili več moči, ne da bi bilo za to treba plačati vrhunsko ceno.

Prejšnja generacija Kia Cee’d GT je imela na voljo zgolj 6-stopenjski ročni menjalnik. Z novo generacijo, bo na voljo še 7-stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko. Če se odločite za samodejni menjalnik, boste ob tem dobili še kovinske ročice za prestavljanje ob volanskem obroču, da boste lahko tudi ‘ročno’ prestavljali. Avtomatski menjalnik ima še dodatno prednost in omogoča izbiro voznih načinov. Izbirate lahko med normalnim ali športnim načinom vožnje. Prvi daje prednost udobju in učinkovitosti, drugi pa ‘zaostri’ komponente in omogoča najhitrejše pospeševanje.

Poleg nadgrajenega zavornega sistema in večjih 18-palčnih litih platišč ima športna novinka še kopico vizualnih sprememb. Oba odbijača sta bolj agresivna, na vsaki strani zadnjega difuzorja pa sta izpostavljena zaključka izpušne cevi. Tako imenovani tigrov nos je okoli satovja rdeče obarvan. Rdečo barvo zasledimo tudi v notranjosti, kjer nas razvajajo športni sedeži, narejeni ekskluzivno za serijo GT. Kia Ceed GT se bo javnosti predstavila na avtosalonu v Parizu, naprodaj pa naj bi bila v prvi četrtini prihodnjega leta.

Galerija slik: Kia Ceed GT

Kia Ceed GTOdpri galerijo

Lexus Digital Outer Mirrors Lexus Digital Outer Mirrors: stranska ogledala bodo postala preteklost ezgif.com-webp-to-jpg eVTOL: prvi leteči taksi na električni pogon Hyundai i30 Hyundai i30: prenova Golfovega rivala mesto - FORD_2018_FOFORD_2018_FOCUS_ST-LINE__01 Popolnoma novi Ford Focus, povsem novi standardi vožnje · · ·