1472576615727400681
Utrip mesta · mobilno

Pod imenom sorento velika večina že pozna največjega suva v preteklih letih hitro rastoče korejske znamke Kia, pri kateri za jesen pripravljajo tretjo generacijo tega modela. Ta je zrasel in se po merah približal premium konkurenci med srednjimi suvi, temu primerno pa dobil bolj zmogljive motorje, v notranjosti pa več opreme in napredne tehnike.

Sorento tretje generacije je v dolžino zrasel za skoraj 10 centimetrov, sedaj meri 4,78 metra, medosje je podaljšano kar za osem centimetrov, več ga je tudi v širino in višino. Oblikovno gledano nadaljuje vizijo Petra Schreyerja in njegovega značilnega “tigrovega nosu”, kot se je prijelo ime značilne podobe prednjega dela vozil te korejske znamke, obenem pa nadgrajuje obliko aktualne generacije sorenta, s katerim je sorodnost lepo vidna. Ozka svetila se tako zarezujejo globoko proti sredini blatnikov, streha nežno pada proti zadku, zadnji del pa zaznamujeta LED luči, ki malenkost spominjajo na tiste pri audiju Q7, športno noto pa mu daje lepo viden spojler nad prtljažnimi vrati.

PREBERITE ŠE: Kia pro_cee`d test – popoln izgled športnega kupeja 

Korejci so predvsem glede izgleda in vsebin v notranjosti še precej skopi, bodo pa v prihodnjih tednih na splet zagotovo pricurljale tudi slike potniške kabine. Bi pa naj ta bila zelo prostorna in ponujala veliko novih vsebin v obliki napredne tehnike in asistenčnih sistemov. S fotografij zunanjosti je med drugim vidna kamera na prednjem delu, zato lahko ugibamo, da bo avto poznal “ptičjo perspektivo” nadzora nad okolico, po bočnih senzorjih sodeč pa mu ne bo tuje niti samodejno parkiranje.

Tudi glede pogona je še malo znanega, gotovo pa bodo vsi motorji v skladu z euro6 naravovarstvenim standardom, pričakujemo lahko 2,0 in 2,2 dizle, pa tudi hibridno različico. V Južni Koreji prodaja steče že konec meseca, pri nas naj bi nekje do konca leta.

Odpri galerijo

indian-scout Indian scout – Novi motoristični indijanec po skoraj 70 letih premora 2015-Dodge-Charger-Hellcat-SRT-29 Dodge charger SRT hellcat – najhitrejša serijska limuzina vseh časov 2015-Hyundai-i20-1 Hyundai i20 – mestni malček, z ambicijami biti več kot to motoped-survival-bike (1) Motoped je motocikel – kolo dvoživka za vse terene in izzive · ·