Kip neustrašne deklice na Wall Streetu
V zraku · buzz buzz

Na Wall Streetu nasproti znamenitega bronastega kipa bika so na mednarodni dan žena postavili bronasti kip deklice. Gre za simbolično odmevno opozorilo na moč žensk, ki ga je postavilo finančno podjetje State Street Global Advisors. Izdelala ga je umetnica Kristen Visbal.

Bronasti kip bika na Wall Streetu (Bowling Green Park, spodnji Manhattan, New York), simbol dobrih časov, je po 28 letih dobil družbo. Neustrašno deklico. Kip Kristen Visbal je hitro postal atrakcija za turiste in fotografe.

Postavilo ga je finančno podjetje State Street Global Advisors, ki je hkrati naznanilo kampanjo pritiska na tisoče podjetij, v katere investira, da bi ta povečala število žensk v upravnih odborih.

PREBERITE ŠE: Kanye West ima v Los Angelesu zlat kip Jezusa

Pred kipom piše: ”Vpliv ženskega znanja v vodstvu. Ona naredi razliko.” Kot je dejala Lori Heinel, namestnica vodje naložb na State Street, analize kažejo, da je v upravah ameriških podjetij povprečno osem moških in ena ženska, čeprav vse raziskave kažejo, da mešana vodstva dajejo boljše rezultate. Kip naj bi na tem mestu stal en teden, če bodo pogajanja z newyorškimi mestnimi oblastmi uspešna, pa bo biku, ki so ga leta 1989 postavili sredi noči in brez dovoljenja, družbo delal dlje.

Model za kip je bila 9-letna deklica južnoameriških korenin, slika pa mlado neustrašno žensko, pripravljeno na spremembo, zato se zdi še kako primeren partner biku, ki simbolizira preživetje Američanov po zlomu borze leta 1987.

Galerija – kip neustrašne deklice na Wall Streetu:

Kip neustrašne deklice na Wall StreetuOdpri galerijo
Club 28 je najmanjši nočni klub na svetu. Club 28 – najmanjši nočni klub na svetu meri manj kot WC kabina BeFunky Collage Najbolj ljubek par na svetu, ki se usklajeno oblači že 37 let 450161-comedy-movies-2008-movies-the-women-movie-wallpaper Kakšnih komplimentov moški ne bi smeli dajati ženskam? Facebook uvaja Dislike Facebook dobil gumb ‘Ni mi všeč’ in nam to ni všeč · · · · ·