Kissenger
V zraku · tehnologija · gadgeti

Na razmerje na daljavo je obsojenih veliko parov. Tovrstna zveza ni lahka, a z napravo Kissenger bo postala nekoliko lažja. Do zdaj je bilo pošiljanje poljubov mišljeno zgolj kot prispodoba, Kissenger – ”messenger” za poljube – pa obljublja, da lahko simulira vaš poljub na drugi tovrstni napravi, ki poljublja ljubljeno osebo namesto vas.

Kissenger je dodatek za pametni telefon s silikonsko blazinico, ki poskrbi, da lahko poljub fizično pošljete nekomu na drugem koncu sveta oz. linije. Ime je izpeljanka besed ”kiss” (poljub) in ”messenger”. Naprava ima silikonske ustnice s senzorji, ki zaznajo gibanje ustnic in pritisk, prav tako lahko te ustnice simulirajo gibe, ki jih pošlje druga naprava.

Svoje ustnice prislonite k napravi, jo poljubite, kot bi poljubili resnično osebo, drugi Kissenger pa ta poljub za dotično osebo poustvari. Ob videoklicu se vse skupaj zdi preklemano resnično.

PREBERITE ŠE: Kaj tvoj način poljubljanja pove o tebi in o tvojem razmerju?

Bizaren izum? Sodbo prepuščamo vam. Morda vam bo lažje, če k temu dodamo, da ga je avtorica Emma Yann Zhang predstavili na sejmu Love and Sex with Robots, ki je potekal v Londonu.

Zhangova upa, da bo robot nekoč prestal Turingov test, to je preizkus zmožnosti stroja izkazovati inteligentno vedenje, ki je ekvivalentno oziroma nerazločljivo od človeškega, kar v tem primeru pomeni, da simuliranega poljuba ne bo moč ločiti od pravega.

Zaščitni ovitek za telefon z vžigalnikom in odpiračem ZVE: zaščitni ovitek za telefon z vžigalnikom in odpiračem Laserski projektor LG ProBeam LG ProBeam – laserski projektor, ki ga lahko uporabljate tudi pri belem dnevu Slusalke_FOCAL_Utopia Ideja za darilo: FOCAL Listen – nove vrhunske slušalke Hi-Fi Tipkovnica Audi Layer Tipkovnica Audi – je to najbolj elegantna tipkovnica vseh časov? · · · · · · ·