lucid3
Utrip mesta · svet po moško

Zložljivo kolo, ki se pospravi v okroglo torbo, je koncept indijskega podjetja Lucid Design, ki bi ga znal sestaviti oziroma razstaviti še tak teleban. Ker ko kolo enkrat postane prtljaga, postane težava. A s Kitom je to stvar preteklosti, saj z razkosanjem na 21 delov postane lahko prenosljiv in prijazen tudi za potovanja z letalom.

Konvencionalna kolesa so precej nepriročna- razen seveda takrat ko jih vozimo. A ne Kit Bike. Gre za kolo, ki je priročno tudi takrat, ko se vlogi zamenjata – ko torej kolo ne prevaža, nas ampak mi njega. Ko kolo ni edini vir prevoza, a je za transport klasičnega enostavno preveč ovir in dodatnih stroškov. Predvsem ko letimo, tudi potovanja z vlakom pa še niso vsa kolesom prijazna in ko prestopamo se zna hitro zaplesti. Takrat Kit Bike pride še kako prav, saj teh težav ni.

Votel aluminijast okvir skupaj držijo ‘klopotčasti’ vijaki zato je sestavljanje enostavno in hitro kot kuhanje jajca. Jekleni obroči so na minimalistično beli romboidni okvir pritrjeni le z ene strani in jih lahko odmontiramo ne da bi potrebovali stojalo ali dodaten par rok. Za razliko od večine drugih zložljivih koles, ki so kompleksno zasnovana, je Lucidov Kit luciden in izčiščenega designa.

Malce hipsterskega duha pixiju vdahnejo usnjeni sedež in ročki iz plute ter seveda retro usnjena torba, ki skriva dva predelka za vsak obroč na svoji strani in centralnega, kamor se poskrijejo preostali deli.

PREBERITE ŠE: Skylock, inteligentna ključavnica, ki skrbi za varnost kolesa

Kit je okitan s prestižno oblikovalsko nagrado Red Dot a zaenkrat ostaja zgolj koncept.

Odpri galerijo
V8-Wet-Rod-Concept-personal-watercraft Elitni vodni skuter Strand Craft V8 Wet Rod cung-hot-girl-khoi-dong-world-cup-2014-1 Seks, pohlep in pivo ter druge stvari, ki ste jih SP-regledali. PicMonkey Collage Miza za ročni nogomet »I love to kick« je zadetek v polno. Za vas in za naravo. Brazil Soccer WCup Italy Uruguay.JPEG-0b9dd 10 najbolj podlih fantov s svetovnega prvenstva v nogometu · · · ·