Bug-Alien-Men-in-Black
V zraku · buzz buzz

Da nas Azijci vsake toliko časa navdušijo z inovativnimi rešitvami, nam verjetno ni potrebno posebej poudarjati. Ne glede na to pa so s svojo najnovejšo zamislijo osupnili svet. Na pomoč so namreč poklicali ščurke.

Kitajska vsako leto proizvede skoraj 150 milijonov ton komunalnih odpadkov. Od tega se jih kar 9 milijonov ton nabere v Pekingu. Tako visoke številke so gotovo vzrok za alarm, ki ga Kitajci želijo utišati s posebno vrsto insektov, ki se prehranjuje s smetmi.

Takšnega načina odstranjevanja odpadkov se že poslužujejo v Jinanu, glavnem mestu province Shandong. V tamkajšnjem zbirališču odpadkov najdemo približno milijardo ščurkov. Podjetje Shandong Qiaobin Agricultural Technology, ki stoji za projektom, je nad rezultati tako navdušeno, da želi v naslednjem letu odpreti tri nove poslovne enote.

Kitajci nameravajo z edinstveno metodo v 7-milijonskem mestu razgraditi tretjino zavrženih prehrambenih izdelkov. Sistem, ki je sicer vreden občudovanja, pa znanstvenikom povzroča pomisleke. Le kaj se bi zgodilo, če bi zaradi človeške napake ali naravne katastrofe na protost ušlo več milijard ščurkov?


kruto iskreno Kruta, a iskrena dejstva, ki prikazujejo drugačen pogled na družbo, v kateri živimo sarah-jessica-parker-manolo-blahnik Največje napake, ki jih naredimo na razprodajah Kako zaviti darilo, če imate mačko? Kako zaviti darilo, če imate mačko? Photo by Renato Abati from Pexels Tako lahko se noro zaljubiš v zgolj 45 minutah? · · ·