Klasične umetnine na sodoben način
V zraku · buzz buzz

Umetnost je za vse, a vsi ne obiskujejo radi muzejev umetnosti. Organizacija Paris Musées, ki skrbi za 14 pariških muzejev, ne namerava ”spreobrniti” tistih, ki jim ni do obiska muzejev, ampak jim je raje ponudila udobnejšo alternativo: spletno platformo, v kateri ”razstavlja” ves svoj asortima umetnin. Za promocijo platforme so zastavili domiselno oglaševalsko kampanjo po meri sodobnega spletnega uporabnika, v kateri so desetim zvezdniškim uporabnikom Instagrama ponudili možnost, da na sebi lasten način poustvarijo eno izmed umetniških del.

Organizacija Paris Musées se je odločila za nenavadno promocijo svojih virtualnih muzejev, ki so nedavno ”odprli svoja vrata”. Deseterici popularnih Instagramovih uporabnikom je namreč omogočila, da ustvarijo svoje različice klasičnega umetniškega dela (ni šlo toliko za kopije kot za sodobno reinterpretacijo motiva), da na mehak način pritegnejo pozornost kar najširše množice.

PREBERITE ŠE: Kdo objema koga? Optična iluzija, ki razdvaja internet!

Oglejte si nekatera klasična umetniška dela, če bi nastala v dobi Instagrama.

Klasične umetnine na sodoben načinOdpri galerijo
Kakšna oseba si in s kom se odlično ujemaš: to o tebi pove tvoj najljubši okus sladoleda Kakšna oseba si in s kom se odlično ujemaš: to o tebi pove tvoj najljubši okus sladoleda Kdo objema koga na tej fotografiji? Kdo objema koga? Optična iluzija, ki razdvaja internet! Likovno-plesna umetnost Heather Hansen Platno je njeno plesišče, plesni gibi pa poteze na njem Fail kompilacija iz šolskih klopi ”Fail” kompilacija iz šolskih klopi, ki vas bo nasmejala do solz · ·