Selfi glasovanje
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Čeprav psihologi opozarjajo, da selfie osebnost niha med dvema skrajnostma, in sicer narcisizmom in nizko samopodobo, novodobni avtoportreti ne bodo kar tako izginili iz naših življenj. Pravzaprav znajo biti selfiji v prihodnosti še bolj prisotni v naših življenjih. Tehnološko podjetje Smartmatic je namreč izdelalo aplikacijo, ki omogoča oddajo volilnega glasu kar s selfijem, s čimer želijo narediti volitve lažje dostopne, predvsem pa bolj prikladne.

Volitev se marsikdo ne udeleži zaradi banalnih vzrokov, kot je lepo vreme. V digitalni dobi se ponujajo številne rešitve, ki nam želijo prihraniti pot do občine oz. upravne enote in nadomestiti starodavni način izpolnjevanja volilnega lista s pisalom. Ker kdo sploh še uporablja kuli???

PREBERITE ŠE: Najbolj popularni selfiji iz časov pred pametnimi telefoni in preden smo jim rekli selfiji

Če so selfiji že leta 2013 postali beseda leta, zdaj dobivajo še dodatno težo. Podjetje Smartmatic namreč preizkuša mobilno aplikacijo (ta je v betafazi), ki omogoča oddajo glasu s pomočjo selfija. Posameznik bi svoj profil ustvaril z biometričnimi podatki obraza na osebni izkaznici, prijavil pa bi se kar s pomočjo selfija ter tako lahko volil iz kateregakoli kotička sveta. Namen podjetja je dvigniti udeležbo mlajše generacije na volitvah in referendumih.

V številnih držav je sicer že mogoče voliti elektronsko. V Ugandi je tako glas mogoče oddati s prstnim odtisom. Seveda je glavna ovira pri uveljavitvi elektronskega glasovanja (ne)zadostna kibernetska varnost.

Mobilna aplikacija TrickPics TrickPicks: Pornhub želi z zabavnimi filtri za intimne predele zaobiti cenzorje družbenih omrežij Mobilna aplikacija YouTube Go Mobilna aplikacija YouTube Go: za tiste s počasnim internetom in za ogled brez povezave Mobilna aplikacija Memoji Mobilna aplikacija Memoji: postani emoji Chicken Scream Chicken Scream – hitro zasvojljiva mobilna igra, ki jo glasovno upravljate · ·