cover-ali
Kulturni izbor · knjige

O največjem boksarju vseh časov Muhamedu Aliju je bilo veliko izrečenega in napisanega. Toda zdaj končno prihaja tudi dokončna biografija ene izmed najbolj zanimivih športnih osebnosti 20. stoletja.

Ali: A Life je naslov te neavtorizirane biografije, ki jo je napisal Jonathan Eig. Avtor je imel dostop do številnih ključnih ljudi v življenju Muhameda Alija, vključno z njegovimi tremi ženami ter njegovimi menedžerji. Knjiga je plod izjemno podrobne raziskave, več kot 500 intervjujev, skupaj z doslej objavljenimi datotekami FBI in pravosodja in urami na novo odkritih avdiovizualnih intervjujev iz šestdesetih let 20. stoletja.

Celoten skupek informacij pa tako razkriva novo podobo športnika, ki ga je zaradi njegovih pogledov na politiko in vero ter osebnega življenja javnost dojemala kot revolucionarja. Nekatere podrobnosti o njegovem osebnem življenju pa so popolnoma presenetljive.


BeFunky Collage 10 biografij, ki jih je vredno prebrati 6 trilerjev in misterijev, ki jih moraš prebrati 6 trilerjev in misterijev, ki jih moraš prebrati promo322856929 Še letos bosta izšli 2 novi knjigi o Harryju Potterju Jo Nesbo Nagradna igra: osvojite zbirko najboljših kriminalk Joja Nesba