Foto: Nylonlifestyle
Utrip mesta · arhitektura

Eno najlepših newyorških stanovanj, ki se nahaja v slovitem Sohu, je odličen dokaz, da je za eklektičen življenjski slog umetniških duš še posebej pomembna zračnost prostora, v katerem živijo in ustvarjajo.

Ameriški fotograf Gregory Colbert se je pred desetimi leti zaradi neznanske želje po prostornem stanovanju odločil investirati v zapuščeno koncertno dvorano v newyorškem Sohu. Ogromen prostor je preuredil v zanimivo in predvsem zračno stanovanje, v katerem je razstavil vse svoje zaklade, ki jih je nabral med številnimi popotovanji po svetu. Na 630 kvadratnih metrih se danes razprostirajo štiri prostorne spalnice, tri prekrasne kopalnice, dih jemajoč kamin, udobna knjižnica, manjši fitnes in neverjetna lesena terasa, ki meri kar 70 kvadratnih metrov.

PREBERI ŠE: Mikro stanovanje na Manhattnu, ki po prenovi izpade prostorno

Trenutno je stanovanje ovrednoteno na vrtoglavih 25 milijonov ameriških dolarjev.

V galeriji se posladkajmo s fotografijami prestižnega stanovanja, ki velja za sanje vsake umetniške duše.

Odpri galerijo
Foto: Bash-mohandis.blogspot Na Novi Zelandiji lahko ob romantični večerji uživamo kar v hišici na drevesu Foto: Museum_hotel Butični hotel zgrajen na antičnih ruševinah turške Kapadokije Foto: Worldarchitecture Za dostop v newyorško penthouse stanovanje nam ni potrebno stopiti iz avtomobila 2 Fantastična ekskluzivna vila v Palmi de Mallorci ·