kapadokija
Utrip mesta · destinacija

Kapadokija je nedvomno ena od najbolj čarobnih pokrajin na svetu. Gre za turško regijo, polno izjemnih, pravljičnih naravnih znamenitosti, kjer so še posebej priljubljeni poleti z baloni. Tukaj so pravljične fotografije Kapadokije, ob katerih smo ostali brez besed. To je resničnost, boljša od vsakega Photoshopa.

Kapadokija je zgodovinska regija v osrednji Mali Aziji, danes pa je večina leži v turški provinci Nevşehir. Tla Kapadokije so zgrajena večinoma iz vulkanoklastične kamnine, sklade te kamnine pa je erozija preoblikovala v stotine nenavadnih stožcev in stolpov, podobnih minaretom. Vanje so prebivalci Kapadokije v preteklosti vklesali hiše, cerkve in samostane.

PREBERITE ŠE: Lonely Planet izbral top destinacije za 2017

Ime Kapadokija se je v krščanskih virih uporabljalo skozi celo zgodovino in se še vedno pogosto uporablja, predvsem v mednarodnem turizmu, ker opredeljuje regijo z izjemnimi naravnimi znamenitostmi, predvsem s pravljičnimi dimniki in edinstveno zgodovinsko in kulturno dediščino. In kako zares čarobna je Kapadokija, dokazujejo tudi te fotografije. Ob njih smo ostali brez besed. To je resničnost, boljša od vsakega Photoshopa.

Galerija – pravljična Kapadokija v Turčiji

Pravljična Kapadokija v TurčijiOdpri galerijo

Življenje v drugi državi Kakšno bi bilo vaše življenje, če bi živeli drugje kot v Sloveniji? Free Spirit Spheres Luksuz v krošnjah – viseče krogle Free Spirit Spheres za izpolnitev otroških sanj Eifflov stolp Eifflov stolp dobiva neprebojni stekleni zid Osupljive fotografije, zaradi katerih boste želeli potovati na Antarktiko. To so osupljive fotografije, zaradi katerih boste želeli potovati na Antarktiko · · · · ·