Ko Kitajci začnajo kopirati: dokaz, da je njihov smisel za modo NOR
V zraku · buzz buzz

Kitajska je v svetu znana po raznovrstnih stvareh ‒ velesila, ki šteje kar 1,4 milijarde prebivalcev, ima prav tako edinstven smisel za modo, na katerega ob številnih znamenitostih in običajih velikokrat pozabimo.

Uporabnik družbenega omrežja Instagram, ki se predstavlja pod imenom nowhybecausechina, na Kitajskem živi že nekaj časa. Njegova želja je, da ljudem nenavadne stvari, ki se dogajajo v azijski državi, poskuša razložiti skozi kulturni kontekst.

Na strani najdemo objave različnih tematik, povezane z vprašanjema ‘zakaj? in ‘kako se je to zgodilo?’. Vse so povezane z različnimi praksami, ki se Kitajcem zdijo povsem običajne, tujci pa ob njih presenečeno povzdignemo obrvi.

Glede na modni okus domačinov je skrbniku strani uspelo zasnovati seznam pravil, ki se jih Kitajci držijo pri izbiri oblačil. Da ta zares držijo, dokazujejo tudi fotografije, ki jih najdete v spodnji galeriji.

  • Vse, kar je v angleškem jeziku, se sliši modro, drugačno in moderno. Vsebina besedila ni niti pomembna.
  • Besedilo, natisnjeno na oblačilu, mora biti ‘močno’. Najpomembnejše je, da se lastnik s svojo majico izraža.
  • Osebi, ki nosi majico, niti treba razumeti, kaj je na njej napisano. Nič nenavadnega ni, če so na otroških majicah natisnjene vulgarne izjave.
  • Če je oblačilo funkcionalno in udobno, je napis nepomemben.
  • Mnogi ljudje imajo zelo podobne pričeske, zato so tisti, ki po izgledu svojih las izstopajo, bolj cenjeni.

Galerija: Kitajska moda

Kitajska modaOdpri galerijo

65261284_617473522107933_2878374761454161084_n Isti, a tako drugačni: ti zvezdniki so se srečali s svojo mlajšo različico check-out-suite-hed-page-2019 V tem hotelu bivaš brezplačno, če se odpoveš telefonu 12 resničnih življenjskih lekcij 80-letnika, ki ti bodo dale misliti 12 močnih življenjskih lekcij 80-letnika, ki ti bodo dale misliti Takšno je pravo prijateljstvo: tega ne smeš prikrivati pred najboljšo prijateljico Takšno je pravo prijateljstvo: tega ne smeš prikrivati pred najboljšo prijateljico ·