alex-lambley-P26EF9SD-as-unsplash
V zraku · buzz buzz

Kdaj lahko rečeš, da si odrasla? Ko se zaveš, kako pomembno je, da znaš ravnati z denarjem. In ko boš nehala kupovati teh 6 stvari, boš lahko zase rekla, da si odrasla.

Kdaj veš, da odraščaš? Ko tvoje vedenje in rutine postanejo bistveno bolj urejene in ko se zaveš, da moraš biti pri denarju previdna. Takrat se tudi zaveš, kaj resnično potrebuješ in česa ne.

In ko nehaš kupovati teh 6 stvari, si lahko rečeš, da si zagotovo odrasla ali pa da si vsaj na tej poti.

Hrana, ki je v resnici ne boš pripravila

Če rada kuhaš in eksperimentiraš, si verjetno pogosto kupovala tudi hrano, za katero si vedela, da je nikoli ne boš pripravili. Ko boš odrasla, boš kupovala zgolj tisto, za kar si 100-odstotno prepričana, da boste pripravili, saj ti ne pade na pamet, da bi kupovala hrano, ki bi jo pozneje zmetala stran.

Čevlje, ki jih boš obula enkrat v življenju

Ko odrasteš, se zaveš, da nakupovanje čevljev, ki jih boš obula kvečjemu enkrat, sploh ni smiselno. Z leti začneš dojemati, da ti misli, kot so “joj, kako dobro se bodo podali ti čevlji s tisto obleko”, “videla sem, da ima moja najboljša prijateljica tudi iste čevlje” …,  ne bodo prišle več na pamet.

Draga oblačila

Trgovine zelo dobro vedo, na kakšen način te lahko osrečijo. Mlajši kot si, bolj se ti zdi pomemben zunanji videz in polne omare dragih oblačil. Postopoma začneš ugotavljati, da so oblačila na razprodajah enako dobra kot tista, na kateri je etiketa z vrtoglavo ceno. Na tak način začneš tudi varčevati in se zavedati vrednosti tistega, kar kupiš.

Članstva ali naročnine za stvari, ki jih ne potrebuješ

Včasih se ti je zdelo super, da si včlanjena na različnih mestih ali pa da imaš naročnino na različne stvari. Ko odrasteš, ti bo postalo jasno, da je vse to nesmiselno, sploh, če tega ne uporabljaš, zato se boš osredotočila zgolj na tiste stvari, ki jih resnično potrebuješ in ti tako ali drugače pomagajo. 

Drage znamke čistil za dom

Nikarko ne drži, da zgolj blagovne znamke, ki imajo dobro oglaševanje, dejansko tudi očistijo umazanijo. Ko odrasteš ugotoviš, da tudi nižjecenovna čistila dobro opravijo svojo nalogo, pri tem pa še prihraniš denar.

Storitve, ki jih lahko opraviš sama doma

Nekoč se ti je morda zdelo izjemno zanimivo vse aktivnosti prepustiti strokovnjakom, a ti sčasoma postane jasno, da lahko tudi sama doma narediš dobro manikiroskuhaš dobro jed, naredišdobro kavo … S tem se boš naučila novih stvari, hkrati pa prihranila nekaj denarja.

Tega ne pričakuješ: 10 skrivnosti, ki bi jih tvoji možgani radi, da jih poznaš Tega ne pričakuješ: 10 skrivnosti, ki bi jih tvoji možgani radi, da jih poznaš Videti so samozavestno. 8 razlogov, zakaj so ljudje z očali tako seksi shutterstock_1078581419 (1) Premikanje ure, ki se je končalo s smrtjo: 6 zanimivosti o poletnem in zimskem času 264896 To je ženskam najprivlačnejše na moškem telesu, in ni lahko verjeti kaj! ·