bat29 (1)
V zraku · buzz buzz

‘’Books About Town’’ je čudovit projekt in super mešanica vsega: petdeset različnih umetnikov je ustvarilo petdeset klopic na različnih lokacijah po Londonu v poklon petdesetim delom klasične literature. Na njih lahko Londončani in turisti posedajo še do sredine septembra, ko bodo klopice prodane na dobrodelni dražbi.

Books About Town je projekt, ki združuje troje: literaturo, umetnost in dobrodelnost. Nastal je na pobudo neodvisne dobrodelne organizacije National Literacy Trust in umetniškega tima Wild in Art. Rezultat njihovega sodelovanja so mestne klopice, preoblikovane v odprte knjige, ki so jih po navdihu različnih klasičnih literarnih del ustvarili tako profesionalni ilustratorji kot poulični umetniki.

Motive so črpali iz širokega nabora knjig, ki bi jih morali poznati vsi: Alica v čudežni deželi, Sherlock Holmes, Dnevnik Bridget Jones, 1984, Peter Pan, Gospa Dalloway, Zgodbe iz Narnije in druge knjižne klasike. Kar daje projektu še dodatno vrednost pa je dejstvo, da bodo vse knjižne klopice septembra prodane na dobrodelni dražbi, katere izkupiček bo namenjen boju proti nepismenosti. Če boste v naslednjih nekaj tednih obiskali London, si lahko točne lokacije klopic ter zgodbo za vsako izmed njih ogledate tukaj. Kako izgledajo knjige, na katerih lahko posedate po parkih in ulicah Londona, pa si poglejte v naši fotogaleriji!

Sherlock Holmes (Sir Arthur Conan Doyle)Odpri galerijo
459418183 Povratni SMS-i, s katerimi boste iz nerodne situacije, ko vam nekdo ne odgovori, odšli kot zmagovalci Screen Shot 2014-07-30 at 15.21.55 Seat Ibiza Sedan: jacuzzi za pravo poletno ohladitev Animal-pictures-of-the-week Najboljše fotografije, “fotobombe” z ljudmi in živalmi 1 Bizarne fotografije moškega, ki je želel obeležit nosečnost namesto žene · · · ·