4 stvari, ki nikakor niso normalne v zvezi
V zraku · odnosi

Ljubezen je slepa in pogosto smo tudi mi slepi z njo. Vendar si lahko zatiskamo oči le do določene mere – ko začnejo stvari resno škripati in postajamo nesrečni, je zadnji čas, da se soočimo z resnico.

V ljubezni je včasih težko postaviti sebe na prvo mesto. Še posebej, če to morda pomeni, da bo mogoče pod vprašaj postavljena naša zveza in bomo morali izbirati med »jaz« in »midva«.

Preden pa smo postavljeni pred takšno težko dilemo, nam ponavadi ostaja nekaj maneverskega prostora, da se pogovorimo s partnerjem in poskušamo razrešiti težave. Stvari, ki nikakor niso normalne v zvezi, je potrebno razrešiti!

4 stvari, ki nikakor niso normalne v razmerju:

Ne veseliš se njegovega/njenega klica.

Ko smo se ravno sporekli ali nam partner/partnerka gre na živce, se ne veselimo njegovega/njenega klica in to je povsem normalno. Če pa vedno znova “znoriš”, ko vidiš njegovo/njeno ime na zaslonu telefona, začni raziskovati, kje tiči razlog za to.

Vedno postavljaš njegove/njene potrebe pred svoje.

V zvezah prihaja do neravnovesij glede sklepanja kompromise – kdo je bolj pripravljen popustiti? Vendar pa morajo biti ta neravnovesja prehodna in se porajati v »korist« obeh. Če vedno ista oseba postavlja svoje potrebe pred potrebe drugega (ali zveze), lahko pričakujeta težave.

Ne drži se svojih obljub.

Občutek, ko te nekdo pelje žejnega čez vodo, ni težek zgolj zato, ker ne dobiš tega, kar želiš, temveč ker se v tem skriva tudi kanček sumničavosti, ki spodkoplje tvoje zaupanje v partnerja.

Ves čas ima izgovore za svoje vedenje.

Obstaja razlika med tem, ali se nekdo tu in tam izgovori ali pa ima čisto vedno pripravljene izgovore, zakaj ni kriv in odgovoren za svoja ravnanja. Enakrat ti bo prekipelo!

5c1b973699c6f2212cf737c777714854 Težava je v tebi: 3 načini razmišljanja, zaradi katerih si samska Išči svojo srečo drugje: 8 močnih znakov, da te moški ne ceni Išči svojo srečo drugje: 8 močnih znakov, da te moški ne ceni maxresdefault Le malokateri moški razume ženske: naučite se simbolov in žensk tega nikar ne sprašujte Ni za vsakogar: zaradi tega se moški težko uprejo kompliciranim ženskam So kot kvantna fizika: zaradi tega se moški težko uprejo zapletenim ženskam