Princ Harry in Meghan Markle.
V zraku · buzz buzz

Voditelji, ki zasedajo pomembna mesta v svetovni politiki, so vselej tarča medijev. Velikokrat se zgodi, da njihova dejanja niso v skladu s protokolom, ki bi ga sicer morali spoštovati. Je pa treba priznati, da je v mnogih situacijah tako tudi prav.

Kateri svetovni voditelji so v zadnjem času dvignili nekaj prahu s svojimi potezami, ki niso v skladu s pravili? Na posnetkih, ki so dokazni material, se je kaj hitro znašlo kar nekaj znanih obrazov.

Obame dež ne zmoti

Barrack Obama je znan po tem, da med predsednikovanjem marsikdaj ni upošteval protokola. Leta 2012 je ob obisku mesta v zvezni državi Virginija v okviru svoje predsedniške kampanje nastopil kljub dežju. Medije je še posebej navdušil, ker ni uporabil dežnika ali dežnega plašča. Množico je nagovarjal v premočeni srajci.

Mladi princ in ‘dab’

11-letni norveški princ Sverre Mangus je javnost nasmejal med slovesnostjo ob 80. rojstnem dnevu kralja Haralda in kraljice Sonje. S plesnim gibom, poznanim kot ‘dab’, je v hipu pristal v številnih medijih.

Donald Trump in njegov telefon

Po zmagi na predsedniških volitvah leta 2016 je Donald Trump svojo telefonsko številko delil z mnogimi svetovnimi voditelji. Namignil jim je, da ga lahko pokličejo neposredno, kar ni v skladu z diplomatskim protokolom.

Kavalir Putin

Na zasedanju Skupine za azijsko-pacifiško gospodarsko je Vladimir Putin ženi kitajskega generalnega sekretarja Ši Džinpinga, Peng Lijuan, ponudil pomoč pri ogrinjanju s plaščem. Na Kitajskem je s to potezo povzročil manjši škandal, saj tamkajšnji protokol tega ne predvideva.

Michelle Obama in kraljica Elizabeta II.

Nekdanja ameriška prva dama je kraljico Elizabeto II. ob njunem srečanju objela. To ni zmotilo kraljice, je pa zato sprožilo nekaj kritik v angleških medijih, saj se kraljice brez njene predhodne privolitve naj ne bi smelo dotikati.

George W. Bush in Air Force Academy

Leta 2008 je George W. Bush, takratni predsednik ZDA, podeljeval diplome na Air Force Academy v Koloradu. Diplomantom je čestital na posebne načine. Z nekaterimi se je neformalno rokoval, drugim ponudil pogovor prek telefona z njihovimi družinskimi člani, medtem ko je eno izmed diplomantk celo poljubil. S tem je dvignil veliko prahu.

Ministrski predsednik Indije in znak spoštovanja

Na začetku letošnjega leta je v Indijo na uradni obisk prispel izraelski premier Benjamin Netanjahu. Po protokolu bi ga moral na letališču pričakati indijski minister za zunanje zadeve, a je to nalogo opravil kar Narendra Modi, sicer indijski premier.

Kdo je rešil kraljico?

Generalni guverner Kanade David Johnston je na srečanju s kraljico Elizabeto II. slednji ponudil pomoč ob hoji po stopnicah. Ker je kraljičina varnost pomembnejša od protokola, ga niso obsojali.

Princ Harry in njegova čustva

V medijih je bilo v zadnjem času zaslediti nekaj zgroženosti ob tem, ko sta se princ Harry in njegova izbranka Meghan Markle v javnosti držala za roke. Njuna poroka bo na sporedu naslednji mesec, zato se za zdaj tega še ne bi smela početi.

Objemi princa Harryja

To, da je princ Harry zelo odprt za javnost, vam je verjetno že znano. Zato ni nič ne nenavadnega, da težko mine teden, v katerem ne bi bil opažen pri objemanju ljudi na različnih koncih sveta.

viličar + špageti Neverjetne fotografije, ki združujejo nezdružljivo check-class-desk-7103 Samo ta stvar lahko tvoje jutro spremeni v izjemno produktivno shutterstock_700375753 Kdaj je ženska resnično lepa in ne le “seksi”? christopher-campbell-39303-unsplash Najlepše zadnjice Instagrama in med njimi so tudi Slovenke · ·