Ko te privlači pamet, ne videz partnerja: si sapioseksualec?
V zraku · buzz buzz

Ljudje še danes, in bodo verjetno tudi v prihodnosti, razpravljajo o tem, ali je bolj pomemben videz ali pamet osebe. Jasno je, da odgovora ni, saj imamo ljudje različna mnanja, kaj iščemo pri partnerju. A v zadnjem času se veliko govori tudi o sapioseksualcih, osebah, ki ljubijo inteligentnost. Če imaš raje možgane kot zunanji videz, si morda takšen tip osebe tudi ti.

Ko je beseda sapioseksualnost prvič prišla v naše besedišče, se je marsikomu zdelo, da je z nami nekaj narobe. Danes pa se veliko razpravlja o tem pojmu, saj je vedno več ljudi, ki se opredeljujejo kot sapioseksualci, češ da imajo pri njih možgani osebe, ki jih privlači, prednost pred zunanjim videzom.

Če je tudi za vas pamet bolj pomembna kot videz, preverite, ali morda tudi vi sodite med sapioseksualce.

Tako veš, da te privlači pamet, ne videz partnerja:

1. Zelo hitro se umikate od ljudi, ki so lepi, vendar niso intelektualno močni oz. z njimi ne morete imeti globokega pogovora. Ne zanima vas videz osebe, če ta ni tudi mentalno močna.
2. Druženja za eno noč niso za vas. Raje imate globoke pogovore z nekom, kot pa da bi se prepustili strasti za eno noč. Fizično zadovoljstvo je za vas ena stvar, hrepenite pa po duševni stimulaciji.

3. Ko se z osebo ujameta v pogovoru, se popolnoma prepustite, čeprav to dobro prekrivate. Inteligenten pogovor vas zelo očara.
4. Na seznamu lastnosti, ki jih mora imeti nasprotni spol, so za vas na prvem mestu možgani. To ne pomeni, da preostale stvari nimajo pomena, a prednost imajo možgani.

5. Bolj kot spoznavate osebo, bolj vas privlači tudi v fizičnem smislu, zato ker jo začnete imeti radi.
6. Oseba, ki vas nauči novih stvari, vas popolnoma obnori.


Oče in hči. Očetje prvič vidijo hčere v poročni obleki … In čustev niso mogli zakriti 10 izjav, ki lahko pokvarijo vas odnos s šefom, 10 izjav, ki lahko pokvarijo vaš odnos s šefom 5 psiholoških dejstev o nas samih, ki se jih ne zavedamo. 5 psiholoških dejstev o nas samih, ki se jih niti ne zavedamo Ogromna barvna dvojnonoga, ki je dolga 15 centimetrov. Med petmesečnim potovanjem po južnoameriških džunglah par našel ta nenavadna bitja · · · ·