TE_PARTNERSHIP-JAMIE_OLIVER-PREMIUM-AMBIANCES-STAINLESS_STEEL_PROF-V4
Utrip mesta · kulinarika

Te dni sem se veliko ukvarjala s kuhanjem, pa ne zato, ker bi imela preveč časa, ampak zato, ker sem v testiranje prejela posode Tefal Jamie Oliver. Le-tega sem se lotila z velikim zanimanjem, saj me je resnično begalo, zakaj takšna “fama” okrog teh posod? Je to zato, ker nosijo ime Jamie Oliver, ali si to res zaslužijo?

Vsi vemo, da česarkoli se Jamie dotakne, je dobro, pa tudi, če to pripravi v najbolj običajni posodi ali na žaru. Moram priznati, da nisem najbolj vešča v kuhanju, vendar sem se, “oborožena” z novo posodo, počutila precej samozavestno. Najprej je prišel na vrsto vok. Glede na to, da kot štiričlanska družina pojemo veliko zelenjave, pri kateri sem vedno v skrbeh, da je ne bi preveč pokuhala in tako uničila vseh tako potrebnih vitaminov in mineralov, mi je prišla prav funkcija indikatorja toplote Thermo-Spot V4, ki na enostaven način prikaže, kdaj je ponev optimalno ogreta (obe plasti se obarvata rdeče, to pomeni približno 180 stopinj Celzija). Pri pripravi zelenjave v voku je tudi zelo pomembno, da se jo pripravlja na visokih temperaturah in tako ohrani tisto pravo strukturo, zaradi katere ostaja slastno hrustljava. Ker se mi zelenjava ni razkuhala, je ohranila svoj polni okus, zaradi česar sem uporabila tudi manj soli. V kombinaciji sezama, soje, gorčičnega olja in jogurtovega preliva, zavita v tortiljo, je nastala prava eksotična pojedina, in to v manj kot 15 minutah. Ker pri pripravi zelenjave v voku veliko rokujem z ročajem, mi je prav prišel dolg ročaj s silikonsko oblogo, ki mi je omogočil boljši oprijem, kar je preprečilo najhujše, kar se gospodinji lahko zgodi – da ti posoda spolzi iz rok.

V teh pomladnih dneh, ko povsod diši po žaru, so se tudi nam začele cediti sline po kakšnem dobrem zrezku, pečenem na žaru. Tako se je Gril ponve najbolj razveselil partner, ki v tem obdobju še posebej trpi, saj nimamo svojega vrta. In nakar je neko popoldne pri nas zadišalo po govejem biftku. Zaradi že prej omenjenega indikatorje toplote je bila ponev optimalno ogreta, zato je meso lepo zacvrčalo in zadišalo. Ker pa je bilo neenakomerne debeline, je seveda obstajala bojazen, da se bo nekje preveč zapeklo, drugje pa premalo. Izkazalo se je, da je bila skrb odveč, zahvaljujoč debelemu in večplastnemu kovinskemu dnu. Tako se je naš biftek ravno prav zapekel in meso je ostalo še vedno sočno. Zaradi ekskluzivne pro-metal neoprijemljive obloge, s katero so “obložene” vse ponve Tefal Jamie Oliver, smo porabili tudi precej manj olja kot ponavadi. In seveda, kar je najboljše pri Gril ponvi, pa je prelep vzorec, ki nastane na mesu – kot bi pekel na pravem žaru!

Ker otroci obožujejo testenine na 1001 način, sem postala prava mojstrica v pripravi omak. Pri pripravi vedno uporabljam česen in čebulo in ker zraven počnem še 1001 stvar, se mi seveda pogosto dogaja, da se mi le-ta zažge ali prime na dno posode. Prijetno sem bila presenečena, da tokrat ni bilo tako. Z manj olja kot ponavadi mi je uspelo popražiti čebulo do perfekcije. Ker ponavadi pripravljam omako tik pred zdajci, ko je lakota že na vrhuncu, ni časa za primerno pogrnjeno mizo, zato otroci z vilicami in žlicami brskajo po ponvi in iščejo še zadnje, njim najljubše grižljaje omake. Takrat se vedno z grozo spomnim na vse praske posod, ki so zaradi strahu pred škodljivimi kemičnimi snovmi neslavno končale v smeteh. Neoprijemljiva podloga pro-metal je zdravju in okolju popolnoma neškodljiva in tudi prilagojena pogosti uporabi kuhinjskih pripomočkov, med drugim tudi pribora, saj je površina obdelana s trdo mineralno osnovo in zato tudi do 6-krat bolj odporna.

Naj omenim še, da se je posoda Tefal Jamie Oliver odlično izkazala pri prelivanju redkejših jedi (omak, juh, …) iz posode, zaradi zaukrivljenega roba, in mi tako prihranila tisto zoprno pocejanje po robu posode. Zaradi atraktivnega dizajna in sijočega nerjavečega jekla je posoda Tefal Jamie Oliver tudi odličen modni dodatek vaši kuhinji. In ja, posoda Tefal Jamie Oliver vsekakor upraviči svoje ime.

Posodo dobimo na vseh OMV bencinskih servisih. Za vse člane kluba OMV Smile & Drive, so posode Tefal Jamie Oliver dostopne, po še posebej ugodnih cenah. Akcija traja do 20. aprila 2014.

Nova slika (1) BOSCHEV RECEPT – Pekoči piščanec s pomfritom Ayako_06 Kulinarična destinacija – Tokio in Ayako Suwa priloga_HTZ_4_mediteranska prehrana_Kvarner_sardele Kulinarična destinacija – Kvarner PICE_STRAN 1_An Pica Napoletana – Prava neapeljska pica · ·