cover13
V zraku · buzz buzz

Verjetno ste tudi sami že kdaj v vsakodnevnih stvareh videli obraze, osebe ali živali. Človeška domišljija ne pozna meja in če znamo opazovati svet okoli sebe, hitro ugotovimo, da so biseri vsepovsod, ne zgolj pod površjem in v zlatarnah. Da jih najdete torej ne rabite vihteti krampa, le z oči snemite plašnice in odprl se vam bo čisto vaš svet. Svet Gilberta Legranda pa si poglejte v nadaljevanju.

Ta francoski umetnik je poleg domišljije uporabil tudi svojo umetniško žilico in izrazil, kaj skozi svoje oči vidi v čisto običajnih predmetih, ki jih sicer najdemo v prav vsakem gospodinjstvu. Rezultat so igrivi karakterji, in čeprav neživi, polni življenja. Legrand jim je podaril ne samo nov smisel, ampak tudi življenje in tako dopolnil njihov suhoparni CV (beri deklaracijo). Čopič je tako postala v povoje zavita lisica, zgib za vrata inšpektor Gadget ali bolje, sumljivi trgovec, starinska pipa deklica s čopki, krtača indijanski poglavar, škarje par ki se poljublja, itd.

Če boste tako gledali na stvari okoli vas, ne boste nikoli ostali zares sami.

PREBERITE ŠE: Neverjetne papirnate dekoracije

KleščeOdpri galerijo
Kako hitro razmišljati? Z infografikami do uspeha cover-clark-fotografija Nora služba: V službi oceana in umetnosti – fotograf Clark Little schick-free-your-skin-animal-beards-designboom-11 Odbita oglasna kampanja z živalskimi bradami peace-1980s 2 Utrip londonske podzemne železnice skozi štiri desetletja in objektiv fotografa · ·