KODA-house-by-Kodasema-17
Utrip mesta · arhitektura

Večina hiš naj bi ostala na enem mestu. Toda Koda Moveable Home to obrne na glavo z zasnovo, ki ji omogoča neverjetno preprosto mobilnost. Vse, kar potrebujete, je le 30 kvadratnih metrov ravnih tal in že imate postavljeno pravcato hišo.

V svoji zasnovi gre za manjši objekt z dvema etažama. V glavnem bivalnem prostoru so popolnoma opremljena kuhinja ter kopalnica s tušem in straniščem. Medtem ko je spalnica v prvi etaži.

Hišo krasi betonska zunanjost, ki je izjemno preprosta za vzdrževanje, saj razen občasnega pranja z visokotlačnim čistilcem ne potrebuje vzdrževanja. Notranjost pa je zaradi prijaznosti bivanja in stika z naravo v naravnem lesu. Na strehi so seveda sončne celice, tako da je lahko hiša celo deloma neodvisna od omrežja.

Hišo sestavijo v tovarni ter jo dostavijo v enem kosu, kar pomeni, da se lahko vselite takoj, ko je postavljena.

Zanimivo! In cena. Okoli 100.000 evrov ni ravno majhna. A ko pomislimo, da za tovrsten tip hiše ne potrebujemo veliko dokumentacije – gre namreč za mobilen objekt –, zadeva postane zelo zanimiva. Tudi za turizem ali vikend, kjer tovrstnih rešitev primanjkuje.

Galerija slik: Kodasema – Koda

Hiša KodaOdpri galerijo

Arctic Bath: plavajoči hotel na Švedskem Arctic Bath: plavajoči hotel na Švedskem Lesena bivanjska samozadostna enota (OFIS arhitekti) Na Ljubljanskem gradu je zrasla tako čudovita hiška Hiška na strehi v New Yorku Luksuzna hiška na strehi v New Yorku james-turrel-berlin Neonska kapela v Berlinu: cerkev, v katero si želijo vsi ·