kodak-smartphone-designboom01
V zraku · tehnologija

Čeprav je Kodak svojo zgodbo neslavno zaključil, pa njegovo ime oz. blagovna znamka živi dalje. Po razprodaji in ukinitvi oddelkov se je namreč bankrotu in popolnemu zatonu izognil s prodajo licenčnih pravic britanskemu Bullitt Groupu, ki Kodak po filmskem scenariju, ko je njegov obstoj visel v zraku vse do konca, vrača med žive. Bullitt Group se bo podpisal pod dva pametna telefona, ki bosta 6. januarja predstavljena na lasvegaškem sejmu zabavne elektronike CES 2015.

Pametnih telefonov Kodak torej ne bo izdeloval, saj jim bo posodil zgolj svoje ime, za vse ostalo pa bo poskrbel Bullitt Group, ki si je ime ustvaril s telefoni Caterpillar. Nekoč vseprisotni Kodak, v morda zadnjem poskusu, tako poleg akcijskih kamer stavi še na mobilno telefonijo.

PREBERITE ŠE: Kodak Pixpro SP360 Action Cam: prvi 360° fotoaparat na svetu

O obeh telefonih sicer zaenkrat še ni znano veliko. Vemo le to, da bo en Android s kakovostnim fotoaparatom in zabeljen s prednaloženo programsko opremo za zajem, obdelavo in deljenje slik, ki bodo nadgradile uporabniško izkušnjo. Tudi o drugem so informacije skope. Vemo le to, da bo prišel sredi leta in da bo podpiral 4G. A na speficike ne bo treba več dolgo čakati.

apps 6 aplikacij, ki vam bo pomagalo izpolniti novoletne zaobljube samsung-gear-vr Samsung Gear VR – virtualna očala za nove dimenzije navidezne resničnosti tmg-article_main_wide_2x Power Pen: pisalo in polnilec za telefon v enem xready_jeans_protected_by_norton_18.jpg.pagespeed.ic.VXO26XqaPM.0.0 Norton Ready Jeans: varne kavbojke · · ·