Kode57 Enji
Utrip mesta · mobilno

Skoraj zagotovo tega imena ne poznate, a ko vam omenimo nekaj veličastnih primerkov avtomobilov izpod njegovih rok, boste takoj vedeli, o kom govorimo. Ken Okuyama je namreč nekdanji oblikovalec italijanske Pininfarine in je zaslužen za obliko Ferrarija Enza, Maseratija Quattroporte, Ferrarija P4/5 in drugih. Da ima smisel za superšportne avtomobile v malem prstu, pa zdaj dokazuje s svojim avtomobilom Kode57 Enji.

Konceptni Kode57 Enji je lahek in odprt “roadster“, za katere si umetnik želi, da bi mu ga uspelo proizvesti v večjem, seveda omejenem številu. Poganja ga 6-litrski 12-valjni motor s kar 611 konjskimi močmi. Na voljo je še dodatna Novitecova predelava, ki poveča moč motorja na 692 konjskih moči. Osnova za Kode57 Enji je Ferrari 599, s katerim imata razen drzne rdeče barve kaj malo skupnega, vsaj kar se zunanjosti tiče.

Kode57 predstavlja mešanico retro odprtega dirkalnega “roadsterja” v popolnoma moderni obliki. Prednji del spominja na dirkalnike formule 1, nazaj in navzgor odpirajoča se vrata pa so nekaj povsem nenavadnega. Proizvedenih naj bi bilo le 5 primerkov superšportnega avtomobila Kode57 Enji, za katerega pravijo, da je že ob predstavitvi postal moderna klasika.

PREBERITE ŠE: SUPERŠPORTNIK KODE 0, ŠE ENA MOJSTROVINA KENA OKUYAME

Galerija slik: Kode57 Enji

Kode57 EnjiOdpri galerijo

Copyright Thibaud Chevalier @ Continental Productions To so najbolj priljubljene barve avtomobilov ta trenutek Chevrolet Camaro ZL-1 Chevrolet Camaro ZL-1 – ameriške mokre sanje cover-ducati “Spimpan” Ducati Monster: Anvil Warthod Ducati Monster Renault Renault: tako se bomo vozili v prihodnosti