Koenigsegg Regera Carbon
Utrip mesta · mobilno

Koenigsegg Regera predstavlja bolj uglajenega in udobnega, izmed ostalih špartansko opremljenih dirkalnih zverin Koenigsegg. Tokrat se predstavlja v unikatni izvedbi, kjer se do potankosti razkrijejo karbonska vlakna.

Koenigsegg Regera Carbon ima luksuzno notranjost s kopico moderne tehnologije in prefinjenimi materiali, kot so usnje, karbon in alkantara. Poganja jo hibridni motor s 1.800 konjskimi močmi, kar jo postavlja v sam vrh hiperšportnih avtomobilov. Majhna proizvodnja in skorajda neverjetne zmogljivosti, naredita avtomobile Koenigsegg, ene izmed najbolj ekskluzivnih znamk v svetu avtomobilizma.

Še bolj ekskluzivna pa je unikatna različica Regere, ki se ne ponaša s kakšno izstopajoča barvo, temveč jo prekrivajo izpostavljena, surova karbonska vlakna, iz katerih je sicer tudi narejena. Ne samo, da na njo niso nanesli nobene barve, lotili so se dolgotrajnega procesa, pri katerem so odstranili zunanjo plast epoksi smole in s tem razkrili vzorec prepletenih karbonskih vlaken. Postopek je zajemal ročno brušenje in poliranje, pri Koenigseggu pa zatrjujejo, da je zaključni sloj še bolj odporen na praske in poškodbe manjših kamnov s ceste, v primerjavi z običajnim premazom z barvo. Kljub izpostavljenemu notranjemu delu ‘kože’, lahko Regero Carbon brezskrbno zapeljemo na cesto in nobene potrebe ni po tem, da bi bila zgolj razstavni eksponat.

Galerija slik: Koenigsegg Regera Carbon

Koenigsegg Regera CarbonOdpri galerijo

McLaren 720S Spider McLaren 720S Spider: revolucija odprte strehe Škoda Scala Škoda Scala: povsem zasenčila svojo predhodnico maxresdefault Škoda Vision E: dih jemajoč ‘kristalni’ koncept Jeep Gladiator Jeep Gladiator: najbolj pričakovani pick-up · · · · ·