Baročno navdahnjeni nahrbtniki Drama
Utrip mesta · moda

Ukrajinski oblikovalec Konstantin Kofta, avtor nahrbtnikov Arxi, nas spet navdušuje. Nova kolekcija baročnih arhitekturnih torb tokrat nosi ime Drama in je ovita v črnino.

Konstantin Kofta je za izdelavo baročnih arhitekturnih torb Drama uporabil natančen 3D-tiskalnik, ki mu je tudi omogočil, da je na svojih nahrbtnikih izredno natančno zrcalno upodobil kiparske in arhitekturne baročne elemente. Kofta je te usnjene kreacije prvič predstavil na Pariškem tednu mode.

PREBERITE ŠE: Arxi: usnjeni nahrbtniki kot baročni arhitekturni elementi

Oblikovalcu se je zamisel porodila med razmišljanjem o prepletenosti med oblikami in objekti, ki jih ustvari narava, ter med oblikami in objekti, ki jih ustvari človek. Na eni strani je tako uporabil usnje kot element, ki ga črpamo iz narave, ki pa ga je nato preoblikoval v baročne ornamente – delo človeških rok.

Baročno navdahnjeni nahrbtniki DramaOdpri galerijo
Pentlja Concept Store LJFW 2016: za nami še zadnji večer modnih revij Majica Iconspeak Iconspeak – premagajte jezikovne ovire z majico! Nakit z navdihom arhitekture in tehnologije Nakit z navdihom arhitekture in tehnologije Svetlana Jaćović (Svetlana Jaćović), kolekcija Kolekcija "S" // Collection S 3. dan LJFW: modna rapsodija tretjega večera ·