Utrip mesta · moda

Najbolj poznana kot ikonična Carrie Bradshaw iz serije Seks v mestu, očarljiva igralka v sodelovanju z modno hišo Manolo Blahnik in verigo trgovin Nordstrom tokrat prinaša svojo prvo kolekcijo ženskih čevljev.

Sarah Jessica Parker pripoveduje, da so jo pri ustvarjanju kolekcije ženskih čevljev navdihnile stvari, ki so jo obkrožale skozi njeno življenje, kot so dekliške pentlje iz trakov v njenem otroštvu, cvetlični motivi iz omare v nanizanki Seks v mestu in klasični semiš kosi s poznih 70. in začetka 80. let. Končni stil kolekcije je tako popolna modna mešanica damsko prefinjenih silhuet ter seksi živahnih barv sijočih češenj, zelenih špargljev in francoske modrine.

Izkušnja igranja kolumnistke Carrie, kjer je na snemalnem setu v vrtoglavih petkah vsakodnevno preživela tudi do 20 ur, je v veliki meri vplivala na sam nabor ustvarjalnega ploda njene strasti do čevljev. A med vsemi vsekakor najbolj izstopajo petke, poimenovane “Carrie” in replika “urbanega mita” Blahnikovih Campari Mary Jane.

Oblikovanje Sarah Jessici Parker ni popolnoma tuje, saj je v preteklosti že očarala z nizkocenovno kolekcijo Bitten v prodajalnah Steve&Barry’s ter s svojo vodilno vlogo pri modnem imperiju Halston Heritage.

Poleg 40 chic parov v vrednosti od 195 do 500 dolarjev bo kolekcija SJP prinesla še očarljive torbice in vsestransko uporabni trenč plašč “Manhattan”. Na voljo v ameriški verigi Nordstrom in na spletu od 28. februarja dalje.

Odpri galerijo
Prve petke iz titana, ustvarjene s 3D tiskanjem New York okronan za letošnjo prestolnico mode Boemsko poletje z modno kolekcijo Chloe Midi krilo – nepogrešljiv modni kos letošnje pomladi · · · · ·