62316_orig
V zraku · trend

Smo slišali za koncept ponovne uporabe? Načelo je enostavno, samo poglejmo kaj vse zavržemo ali recikliramo in vse to raje poizkusimo ponovno uporabiti. Na drugačen, inovativen način. In prav slednje počne kolektiv NOWAstE.

Ponovna uporaba ali kot mu dekleta v šali pravijo precikliranje je okolju prijaznejša od reciklaže, saj ne potrebujemo zbiranja, ločevanja in predelovanja ter vse energije in dodatnih surovin, ki ga zahteva reciklaža. Upcycling, ponovna uporaba postaja vodilna veja trajnostne mode, ki počasi počasi prodira na naše tržišče. Gonilna sila kolektiva NOWAstE so Metka Šori, Petra Doljak ter Urša Skumavc. Vse tri iz različnih področij združujejo svoje znanje in strast v kolektivu, ki ne samo da kreira lepe ter uporabne modne dodatke ampak tudi z njihovo pomočjo širijo domišljijo ter nas hkrati ozaveščajo o pomembnosti in vse večji potrebi ponovne uporabe v današnjem času. Tako dekleta organizirajo delavnice, kjer se lahko naučimo predmete, ki jih ne uporabljamo več ponovno uporabiti. Za podjetja izvajajo storitve zelenega marketinga s tem, da njihove odpadke pretvorijo v poslovna darila ali promocijska orodja.

Pri njih najdemo unikatne torbe iz reklamnih cerad vrhunskega dizajna, modne dodatke iz embalaže, odsluženega tekstila in kravat ter različne pasove in še in še. Njihova ponudba se iz dneva v dan veča, saj domišljija ne pozna meja. Dekleta nas s svojo iznajdljivostjo preprosto očarajo saj delujejo in ustvarjajo znotraj kolektiva zato, ker verjamejo, da je ponovna uporaba najbolj preprost recept za doseganje velikih družbenih sprememb. Podprimo jih z udeležbo na njihovih delavnicah, z nakupom kakšnega kosa garderobe…

Več unikatnih izdelkov z novo zgodbo si oglejte v galeriji

Odpri galerijo
Foto: Brit & Co. DIY – 10 domiselnih torb za prenosnik, ki jih lahko izdelamo sami cover Adidas: Minimalistična belina Campus 80s Foto: theyerkaproject “The Yerka Project”- prebrisano kolo s ključavnico, ki odžene vsakega tatu Foto: adidas Adidas x KZK ZXZ 750 RG 84-Lab – bi obuli že umazane superge?