Računalniška miška s koleščkom
V zraku · tehnologija

Ste vedeli, da ste kolešček računalniške miške celo življenje uporabljali napačno? Vsaj tako meni njen iznajditelj Jack McCauley, ki trdi, da je sam želel, da bi se z njo pomikali naprej in nazaj po digitalnem prostoru, in ne gor in dol, kot to počnemo, odkar je kolešček sestavni del računalniških mišk.

Si predstavljate, da bi imel kolešček računalniške miške, ta neprecenljiv dodatek, brez katerega bi bilo pomikanje po spletnih straneh precej manj elegantno opravilo, drugačno funkcijo.

To bi se prav lahko zgodilo, če bi bile uslišane želje samooklicanega izumitelja koleščka za računalniško miško Jacka McCauleya, sicer soustanovitelja podjetja Oculus.

Ta trdi, da je bil kolešček prvotno mišljen za povsem drugačna opravila, in sicer pomikanje po digitalnem prostori naprej in nazaj, ne pa gor in dol, kot smo vajeni (pogovoru z njim lahko prisluhneš v zgornjem videoposnetku).

PREBERITE ŠE: Uporabni dodatki za brskalnik Chrome, ki maksimalno izkoristijo njegov potencial

Računalniško miško je prvi izumil Douglas Engelbart leta 1963, prvo miško s koleščkom pa smo dobili leta 1985. V komercialno rabo je prišla deset let pozneje (Genius EasyScroll).


Ergonomska tipkovnica Surface Ergonomic Keyboard Microsoft Surface Ergonomic – ergonomska tipkovnica z dodatki iz alkantare Fotoaparat Leica Q iz karbonskih vlaken Fotoaparat Leica Q iz karbonskih vlaken Domači kino Philips Fidelio B1 Zvočniki Philips Fidelio B1 in B8 – zvočna kulisa kinematografov v udobju dnevne sobe Dodatki za Google Chrome Uporabni dodatki za brskalnik Chrome, ki maksimalno izkoristijo njegov potencial · · · ·