shutterstock_546595348
V zraku · buzz buzz

Donald Trump, predsednik Združenih držav Amerike, opravlja zelo odgovorno službo. Ali ste se kdaj vprašali, koliko časa ji dejansko posveča? Verjetno ne boste presenečeni, če vam povemo, da bistveno manj kot njegovi predhodniki.

Dokumenti, ki jih je pridobila revija Politico, razkrivajo, kako pravzaprav poteka predsednikov delovni teden. Raziskovalci so proučili obdobje od ponedeljka, 22. oktobra, do petka, 26. oktobra 2018.

Iz dokumentov je razvidno, da naj se njegov delovni dan nikoli ne začne pred 11.30. V dokumentih naj bi bilo opazno veliko število premorov, med katerimi lahko počne, karkoli se mu zahoče. Predsednik je v torek odmoru namenil kar 9 ur, medtem ko si je med ostalimi dnevi za počitek skupaj vzel do 2 uri in 45 minut. Z drugimi besedami to pomeni, da naj bi njegov povprečni delovni dan  tako trajal vsega 3 ure.

Ob tem je treba vedeti, da evidenca ni upoštevala več telefonskih pogovorov, ki jih je Trump opravil s tujimi voditelji, in nenapovedanih sestankov. To vsekakor ni nič nenavadnega, saj mora biti kot predsednik svetovne velesile vseskozi dosegljiv.

Analiza se je osredotočila na enega izmed redkih tednov, v katerem Trump ni vsaj enega dneva preživel na igrišču za golf. V času svojega predsedovanja je namreč kar 149 od skupno 647 dni namenil temu športu. Zanimivo je, da je prav zaradi tega, ker se preveč posveča golfu, Trump pogosto kritiziral bivšega predsednika Obamo. Slednji je na igrišču preživel dvakrat manj časa kot prvi, in sicer 333 od 2920 dni predsedovanja.

Menite, da bi moral Trump delu posvetiti več časa ? Roko na srce pa lahko priznamo, da bi tudi večina od nas s pridom izkoriščala ugodnosti v takšni službi.


e0b104ad-ca74-40db-bdf9-509b4c8ed810 11 znakov, da imaš najredkejši tip osebnosti ghost-presenter-425395-unsplash 7 edinstvenih daril za stare starše, s katerimi jih boste razveselili 10 skrivnih strahov moških, o katerih redko spregovorijo 10 skrivnih strahov moških, o katerih redko spregovorijo fernanda-mendez-677723-unsplash 5+ stvari v vašem domu, ki jih morda ne uporabljate, a so zelo vredne · · · · ·