maxresdefaultqadqds
Utrip mesta · mobilno

Kaj dobimo, ko združimo kolo in tekalno stezo? Hibridni Lopifit. Lopifit je inovativen način prevoza, ki kombinira hojo in kolesarjenje. Namesto pedal ima tekalno površino, hitrost vožnje pa nadzorujemo s hitrostjo hoje.

Lopifit je tekalna steza na dveh kolesih. Kolo, ki ga je iznašel Bruin Bergmeester, ima namreč namesto pedal tekalno stezo. Za pogon skrbi električni motor Quantum, ki glede na izbrano prestavo kolo poganja do hitrosti 28 km/h.

PREBERITE ŠE: Vrnilo se je legendarno kolo Pony: predstavili so nove modele

2,3-metrski Lopifit ima v nasprotju z večino skirojev zavore, ki ob stisku v trenutku ugasnejo motor, v primeru vožnje po klancu navzdol pa lahko vključimo tudi prost pogon koles. Na voljo je v različnih barvah, zanj pa je treba odšteti 2400 evrov. Baterija zagotavlja tudi do 80-kilometrski doseg na polnjenje, stanje baterije pa je prikazano na majhnem zaslonu na krmilu. Na zadnjem delu ima tudi prtljažnik za prevoz manjšega tovora ali oseb.

Galerija – kolo s tekalno stezo Lopifit:

Kolo s tekalno stezo LopifitOdpri galerijo

Prva solarna cesta na svetu. V Franciji zrasla prva solarna cesta na svetu Slovenski koledar Alpra Design 2017 Slovenski koledar Alpra Design 2017 – Pirellijev koledar v svetu avtomobilizma Drive Tribe Drive Tribe: družbeno omrežje za oktanske navdušence izpod prstov bivših topgearovcev Euro NCAP Euro NCAP: to so najbolj varni avtomobili 2016 · · · ·