K1
Utrip mesta · mobilno

Nemški Kraftwerk so pionirji elektronske glasbe, ki ustvarjajo že od 70. let prejšnjega stoletja. Pečat, ki so ga pustili oz. ga še vedno puščajo, je praktično neizmerljiv. Kot vsi glasbeniki se tudi pri Kraftwerku včasih odločajo za sodelovanje. A tokrat ne gre za glasbeno povezovanje, pač pa za športno. Pri proizvajalcu koles Canyon so namreč objavili, da so skupaj z glasbeno skupino oblikovali in izdelali omejeno serijo dirkalnega kolesa, ki se je udeležilo tudi Toura de France. Model so poimenovali Ultimate CF SLX Kraftwerk.

Kaj imajo Kraftwerk in kolesarstvo sploh skupnega? Ralf Hütter, soustanovitelj skupine, je že od samih začetkov velik privrženec dirk Tour de France. V mladosti sta s kolegom iz skupine Schneiderjem na dan prekolesarila tudi do 200 km. No, nato sta se pa morala posvetiti skupini in njenemu uspehu.

PREBERITE ŠE: GOLDGENIE: DIRKALNO MOŠKO KOLO IZ 24-KARATNEGA ZLATA

Torej, 21 koles, toliko jih bodo namreč izdelali, bo krasil črno-bel geometrijski dizajn, ki si ga je zamislil Hütter. Gre za najbolj dovršen in kompleksen dizajn pri Canyonu do zdaj, saj je vsak svetleči trak(ec) posebej izmerjen in ročno pritrjen na okvir kolesa. Zgolj to vzame približno 7 ur dela. Kolesa bodo opremljena z brezžičnim prestavnim sistemom SRAM eTap groupset, ki kolesarju omogočajo prestavljati med hitrostmi z elektronskimi stikali in nič več z mehanskimi.

CF SLX Kraftwerk na letošnjem Touru de France, ki ga gosti rojstno mesto Kraftwerkov Düselldorf in se je začel 3. julija, vozi Tony Martin, Kraftwerk pa so zvečer priredili koncert Tour de France Soundtracks.

CF SLX Kraftwerk lahko kupite za 10.000 evrov.

Galerija – Kolo CF SLX Kraftwerk

Kolo CF SLX Kraftwerk Odpri galerijo
2-john-malkovich Na Ljubljana festival prihaja John Malkovich cmt-171208-ritem_mladosti-foto1_foto_Marko_Delbello_Ocepek Ritem mladosti 2017: nepozabna zabava z Dan D in Mi2 pankrti Koncert: Pankrti praznujejo 40 let Vibrato Vibrato spremeni vašo najlubšo skladbo v stensko umetnino · · ·