Kompaktna rolka Elos
Utrip mesta · mobilno

Med mladimi sila priljubljeni longboardi dobivajo hudo konkurenco – kompaktno rolko Elos. V nasprotju z longboardi, ki so dolgi, so te rolke izjemno kratke in kot take sila priročne za prenašanje. Zaradi jajčaste oblike (rahlo spominja na trzalico) omogočajo stabilno in ravno tako okretno vožnjo kot njeni večji ‘bratje’.

Zadnja leta je mladina tradicionalne rolke zamenjala z longboardi. Zdaj tudi to transportno sredstvo mladih dobiva alternativo  Elos, longboard, ki je ‘skočil skupaj’. Ustvarjalci Elosa trdijo, da prinaša vse vozne lastnosti longboardov, ki prav zaradi svoje oblike in velikosti nudijo bolj stabilno vožnjo kot klasične rolke, saj omogočajo večji razkorak.

Elos zagotavlja vse to, zavoljo krajše medosne razdalje, širine podvozja (180 mm) in širine koles (71 milimetrov) pa je še bolj okreten in odziven, da ne začnemo o tem, da ga je takrat, ko ga ne uporabljamo, precej lažje prenašati naokoli (zaradi držala ga lahko prenašamo kot vrečko) in pospraviti.

PREBERITE ŠE: Najboljše električne rolke – za rolkanje brez znojenja

‘Shortboard’ Elos tehta pičla dva kilograma, izdelana pa je iz sedmih plasti javorjevega lesa, medtem ko je podvozje aluminijasto. Ker ima dva sidrna čepka, samolepilnega traku proti drsenju ne potrebuje. Jajčasti Elos lahko naročite na platformi za množično financiranje Kickstarter, zanj pa morate odšteti (preračunanih) 115 evrov.

Galerija – kratka rolka Elos

Kompaktna rolka ElosOdpri galerijo

Motocikel FGR Midau Midalu – češki motocikel, proti kateremu so ostali motorji navadni jagenjčki Čoln Tinnie 10 Tinnie 10 – nenavaden čolnič, ki ima tekmovalne ambicije Nissan e-NV200 WORKSPACe Nissan e NV200 WORKSPACe: prva električna pisarna na štirih kolesih Volkswagen Atlas Volkswagen Atlas – terenec in pol · · · ·