corona
V zraku · buzz buzz

Kaj boste zapustili svojim najdražjim, ko boste prestopili v onostranstvo? Fotografijo, dragoceno družinsko uro, prstan? Nekaj milijonov evrov? No, to je točno tisto, kar je ustanovitelj piva Corona Antonio Fernández zapustil 80 prebivalcem majhne španske vasi, ko je avgusta letos umrl v 98. letu starosti.

80 prebivalcev vasi Cerezales del Condado na severozahodu Španije, domačem kraju Antonia Fernándeza, ustanovitelja piva Corona, je podedovalo kar okoli 200 milijonov evrov, ki jih je Antonio zaslužil med 1991 in 1997, ko je sedel na predsedniškem stolčku blagovne znamke Corona. To pomeni, da bo vsak vaščan v žep pospravil zavidljiva dobra dva milijona evrov. Antonio je sicer začel delati za pivovarno Grupo Modelo leta 1949, ko se je preselil v Mehiko.

PREBERITE ŠE: Najboljši šef na svetu prihaja iz Indije!

Eden izmed redkih srečnežev Maximino Sanchez, ki je lastnik edinega bara v vasi, je za časopis Diario de León povedal: “Nikoli nismo imeli denarja. Ne vem, kaj bi naredili brez Antonia.”
To pa ni edino ‘skrajno’ dejanje prijaznosti pokojnega Fernándeza. V provinci León je namreč ustanovil podjetje, kjer je zagotovil delovna mesta ljudem s posebnimi potrebami in enako storil še v mehiški zvezni državi Puebla.
Če torej še kdaj potrebujete izgovor, da si odprete Corono, ga zdaj nedvomno imate. Pa ne pozabite nazdraviti Antoniu Fernándezu, absolutni legendi.


Dars - cestninska postaja Voznici vštric peljali skozi cestninsko postajo Bazara (Vrtojba–Razdrto) Popolna profilna fotografija za Tinder To je popolna profilna fotografija za Tinder Že danes začni: če za zajtrk ješ sladoled, boš pametnejši Že danes začni: če za zajtrk ješ sladoled, boš pametnejši Yves Rossy v družbi reaktivcev Yves Rossy – človek ptica – tokrat v družbi reaktivcev!