Koncept Kia Proceed
Utrip mesta · mobilno

Tudi Kia je med tistimi avtomobilskimi proizvajalci, ki so na frankfurtskem avtosalonu naredili opazen vtis. Njihov koncept prihodnje Kie Proceed je naravnost osupljiv, hkrati pa jasno nakazuje, da se trivratni malček poslavlja, saj ga bo nadomestil Proceed s popolnoma drugačno karoserijsko obliko.

Koncept Kia Proceed kar žari v svoji lava rdeči barva. A še bolj kot barva sama je impresivna oblika avtomobila. Podolgovata in nizka silhueta se zaključi v tako imenovanem “shooting brake” zadku. Za tako obliko so se odločili zaradi preprostega razloga. Ljudje se namreč vedno bolj branijo trivratnih kupejev in si želijo nečesa svežega, nečesa drugačnega. Tudi zaradi tega bo nova generacija Kie Proceed popolnoma spremenjena, navznoter in navzven. Končni model verjetno ne bo tako osupljiv, kot je koncept, lahko pa mirne vesti verjamemo, da bo novi Proceed eden izmed najlepših avtomobilov, ki je kadarkoli nosil značko znamke Kia.

Koncept je na videz zelo športen, zato tudi 20-palčna platišča s centralno matico. Kot že rečeno, ima tudi zadnji par vrat, kar še dodatno poveča njegovo praktičnost. Na konceptnem modelu poleg omenjenih stvari še dodatno izstopa ogromna steklena streha in odsotnost B-stebrička, ki poveča praktičnost pri vstopanju in izstopanju iz avtomobila. Notranjost ponuja štiri posamezne sedeže, odete v več kot 100 metrov črne elastične tkanine, ki je vsa ročno rezana in položena. V njej ne boste našli veliko stikal, vse se namreč dogaja okoli voznikovega digitaliziranega zaslona. Veliko je dodatkov iz aluminija, še bolj kot to pa je zanimiv vonj notranjost. Ta namreč diši po starem usnju, motornem olju in tekmovalnem bencinu. Vse to za večji pridih športnosti koncepta.

PREBERITE ŠE: NOVI BMW SERIJE 8: KONCEPT, KI NAPOVEDUJE KRALJA KUPEJEV

Galerija slik: Koncept Kia Proceed

Koncept Kia ProceedOdpri galerijo

1000-500-citymagazine-cover Brabus 900 “One of Ten”: Brabusov najmočnejši dvanajstvaljni terenec na svetu Honda Urban EV Concept unveiled at the Frankfurt Motor Show Honda Urban EV Concept: Hondina električna prihodnost Novi Porsche Cayenne Turbo (2019) Novi Porsche Cayenne Turbo (2019): kajenski poper še v turbo različici BMW i Vision Dynamics BMW i Vision Dynamics: se nam obeta BMW i4? · · · ·