Kia Sportspace koncept
Utrip mesta · mobilno

Kia je na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila svoj koncept Sportspace še v mesu in krvi. Gre za športno orientirano limuzino, ki je ustvarjena za dolge vožnje in izlete za vikend. Nudi namreč obilico udobja, hitro in nestresno potovanje, vse skupaj pa je zapakirano v privlačno obliko, ki bo voznike in potnike v drugih avtomobilih delala ljubosumne že čez leto in pol, ko bo zavila iz tovarn.

Kia Sportspace je športno naravnana družinska limuzina namenjena prevozu štirih oseb. Je prostorna, varčna in trajnostno naravnana, a se zato ni odrekla zmogljivostim, še manj pa drznemu videzu, ki bo obračal glave. Te si ne bo treba beliti, ko bo treba pakirati stvari v prtljažnik, namreč glavni Kiin oblikovalec v Evropi, Gregory Guillaume, je dejal, da je Kia Sportspace začela nov trend med ”grand tourerji”, ki aktivnim ljudem ponuja precejšnje prostorsko razkošje v prtljažniku, a zato ne žrtvuje športnih ambicij (to dokazuje 2.0-litrski štirivaljni turbo motor s 247 konji), ne jemlje pa niti stilu in udobju.

Sicer pa naj bi bila Kia Sportspace v oblikovnem smislu močno povezana z naslednjo generacijo modela Optima, ki je najavljen za konec leta.

PREBERITE ŠE: Kia Soul – kiin funky križanec igra na nove note, tudi električne

Notranjost krasijo enodelni sedeži oblečeni v usnje in zaslon občutljiv na dotik, da ptičem nič ne ostane skrito pa skrbi panoramska sončna streha, ki se zajeda precej globoko. Tu sta še ošiljeni vzvratni ogledali in bolj ošpičena tigrova maska, pa žarometi v obliki ledenih kock. Pričakujte jo čez 18 mesecev.

Kia Sportspace konceptOdpri galerijo
Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003 Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003 – nov italijanski hiperšportnik Lexus LF-SA koncept Konceptno vozilo Lexus LF-SA je mali mestni avto Aventador LP 750-4 SuperVeloce je najhitrejši Lamborghini do sedaj. Lamborghini Aventador LP 750-4 SuperVeloce – najhitrejši Lamborghini Novi Volkswagen Passat (2015) Test: Novi Volkswagen Passat – Slovencem ljubi veter passat, po novem piha še močneje