Kortezh: Putinova nova 'zverina'
Utrip mesta · mobilno

Nova luksuzna limuzina ruskega predsednika Vladimirja Putina je morala iti skozi dolgotrajen razvoj in nešteto testiranj. Naposled so le opravili še s preizkusi trkov in limuzina je končno nared za enega izmed najvplivnejših ljudi na svetu.

Luksuzna limuzina bo po vsej verjetnosti prvič na ogled javnosti 7. maja na predsedniški inavguraciji Vladimirja Putina. Tako bo lahko Putin še z eno potezo pokazal svetu, da je tudi Rusija sposobna proizvesti višek udobja in luksuza. Putin naj bi se osebno zavzel za razvoj limuzine in se je celo odpravil na preizkusno vožnjo s prototipnimi različicami. Ker gre le za visokega funkcionarja in protokolarno vozilo, je razumljivo, da so podatki o limuzini zelo skopi. Motor zanjo naj bi razvili pri Porscheju, in sicer naj bi to bil 4,6-litrski turbinski 8-valjni V-motor s 592 konjskimi močmi in 881 Nm navora. 9-stopenjski samodejni menjalnik naj bi bil ruske izdelave.

Celotnemu projektu so nadeli ime Kortezh, ki ga v medsebojnem sodelovanju razvijata Porsche in Bosch. V primerjavi z limuzino Donalda Trumpa Kortezh verjetno prav nič ne zaostaja. In tako lahko sklepamo, da bo imel tudi Putin na voljo neprodušno zaprto kabino z lastno zalogo svežega zraka, zalogo krvi za najhujše primere in seveda debelo plast balističnega oklepa. In to še ni vse, limuzina naj bi bila celo tako dobro oklepljena, da bi preživela neposreden napad z metalcem raket.

Projekt ruske predsedniške limuzine bi bila lahko tudi pobuda za novo rusko avtomobilsko zagonsko podjetje. Na osnovni platformi predsedniške limuzine bi lahko osnovali manjše limuzine, tako imenovane enopostorce in celo SUV-je. In glede na to, da bodo ruski uradniki v prihodnjih letih potrebovali na tisoče novih vozil, to niti ni tako slaba ideja. Po ruskih trditvah je bilo v projekt superlimuzine in ostalih prihodnjih vozil vloženih že okoli 119 milijonov ameriških dolarjev.

Galerija slik: Kortezh: Putinova nova ‘zverina’

Kortezh: Putinova nova 'zverina'Odpri galerijo
Airstream Nest Airstream Nest: praktična počitniška prikolica, v kateri se boste počutili kot doma Toyota Prius Najbolj učinkoviti hibridi na slovenskih cestah tumblr_p76w5ejaHw1vmngr5o2_1280 Barbara Motorcycles- Black Mamba: zelo strupeno motorno kolo Memminger Roadster 2.7 Memminger Roadster 2.7 – moderen pridih romantičnega kabrioleta · · ·