Mercedes CLK GTR Roadster gre na avkcijo.
Utrip mesta · mobilno

Premožnim zbirateljem se bo kmalu ponudila enkratna priložnost za nov dragocen kos v vitrini ali bolj v garaži, saj se bo na dražbi znašel eden izmed le šestih modelov Mercedesovega modela CLK GTR Roadster. Tudi sicer serija sodi med ogrožene vrste, saj so izdelali le dvajset modelov CLK GTR, draži pa se za navadne ceste legalen športnik iz preloma tisočletja (1999). Za sabo ima le šest kilometrov, izklicna cena pa naj bi se gibala okoli dveh milijonov evrov.

Mercedes je dirkalnik CLK GTR predstavil že leta 1997 iz tovarne pa jih je od tedaj zapeljalo le dvajset. Izpeljanka ”zgoraj brez”, cestni model CLK GTR Roadster, je dobil še manj primerkov- šest- zato o izjemni priložnosti za zbiratelje ne gre izgubljati besede in se raje posvetimo specifikacijam. Dražbo bo na Festivalu hitrosti v Goodwoodu (Goodwood Festival of Speed, VB) organiziral Banhmas, ki bo dražil mrcino s 6,9-litrskim V12 motorjem iz leta 1999, ki bruha 604 konjskih moči in od 0 do 100 km/h potrebuje 3,7 sekunde.

PREBERITE ŠE: Mercedes-Benz razred G – legenda terena s sveženimi močmi v leto 2016

Če se vam zdi izklica cena, cca. dva milijona evrov, astronomska, pa v primerjavi z originalno ceno ni. Dobrih petnajst let nazaj, ko je Bill Clinton ravno začenjal svoj drugi predsedniški mandat, so ključ avtomobila s šasijo iz ogljikovih vlaken in aluminija namreč ponujali za poldrugi milijon evrov. Za koliko bo šel domala nov CLK GTR Roadster (večino časa je bil garažiran) slabi dve desetletji kasneje, bo znano 26. junija 2015.

Mercedes CLK GTR Roadster gre na avkcijo.Odpri galerijo
Osveženi Mercedes-Benz razred G Mercedes-Benz razred G – legenda terena z osveženimi močmi v leto 2016 BMW Art Car kolekcija 40 let BMW Art Car kolekcije – ko BMW postane slikarsko platno Zagato Maserati Mostro Maserati Mostro – pošast iz Zagata Novi Škoda Superb Combi bo naredil še dodaten kakovostni preskok gleden na predhodnika. Novi Škoda Superb Combi – najlepši Škodin karavan vseh časov · ·