shutterstock_376145170
V zraku · buzz buzz

Svet rabi razlog, da se nasmehne, in naš solarni sistem nam bo pri tem pomagal!

16. maja bo Lunin srp pozicioniran pod Jupiterjem in Venero, s čimer se bo na nočnem nebu izrisal nasmešek. :) Znanstveni termin za tak pojav je okultacija, zgodi pa se takrat, ko eno nebesno telo, gledano z Zemlje, zakrije drugega v ozadju (v tem primeru bo Luna med Zemljo in Venero).

In vesolje res ne bi moglo izbrati boljšega trenutka za ta pojav, ki se zdi kot “znak od zgoraj”. Vendar pa tovrstni pojavi niso tako redki, kot bi si morda mislili. Leta 2008 je bil videz iz Azije in leta 2012 od Avstralije do Severne Amerike. Vendar jih zlahka zgrešimo, saj so vidni le kratek času po sončnem zahodu. Pri McGill Medii so zapisali, da bi moral biti ta pojav prihodnji mesec viden s celega sveta, čeprav bo to, ali ga bomo lahko dejansko opazili, odvisno od tega, kje živimo, in od svetlobne onesnaženosti mesta. A glede na to, da smo trenutno v “ugašenem” stanju, imamo letos več verjetnosti, da pa ta pojav na temnem nočnem nebu le opazimo. Tako so ga leta 2008 videli v Avstraliji.

Morda je res kozmični znak. Ali pa morda le naključje. Toda naslednji mesec upamo, da po nebo pogledalo na nas in se nam nasmejalo. Imejmo torej vsaj malo upanja!

Ne potrebuje ljubezni: ta astrološki znak je najtežje ljubiti To astrološko znamenje je najtežje ljubiti – saj ne potrebuje ljubezni! shutterstock_1413272057 Konec aprila bo nočno nebo razsvetlil velikanski komet, ki ga bomo lahko videli s prostim očesom shutterstock_119794141 Zdaj je pravi čas, da spustite od sebe vse, kar vas ne osrečuje annie-spratt-4-4WPFLVhAY-unsplash Girls4Tech: brezplačne spletne lekcije s področja znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike ·