maxresdefault (1)
V zraku · buzz buzz

Vas zanima, kakšna bo kraljevska poroka 2018, kakšna bo poročna obleka in ali bo javnosti imela priložnost, da nazdravi skupaj s sveže poročenim kraljevim parom? V nadaljevanju si preberite, kaj morate vedeti o poroki princa Harryja in Meghan Markle.

Tukaj je nekaj stvari, ki jih morate vedeti o kraljevski poroki princa Harryja in Meghan Markle.

Kdaj je kraljevska poroka 2018?

Kensingtonska palača je 15. decembra lani prek Twitterja potrdila, da se bosta princ Harry in Meghan Markle poročila 19. maja 2018.

Odločitev para, da se poročita v soboto, ni v skladu s kraljevsko tradicijo – kraljevski pari se namreč poročajo med tednom. Vojvodinja Kate in princ William sta se poročila v petek, kraljica Elizabeta II. in princ Filip v četrtek. Datum se prav tako pokriva z datumom finalne tekme v Pokalu FA (nogometno pokalno klubsko tekmovanje angleške nogometne zveze, najstarejše nogometno tekmovanje na svetu) na Wembleyju, kjer po navadi princ William podeli pokal. Mesec maj je bil med drugim izbran tudi zato, da si bo lahko vojvodinja Kate nekoliko oddahnila od tretjega poroda, ki je predviden v aprilu.
Vabila na poroko sledijo kraljevski tradiciji, naredili so jih pri Barnard Westwoodu. Vabila so natisnili v zlati in črni, pozlatili robove, nato pa vabila ‘zloščili’, da zares sijejo. Emblem valižanskega princa je postavljen na sredino.

Kje bo kraljevska poroka 2018?

Kraljevska poroka princa Harryja in Meghan Markle bo potekala v kapeli Sv. Jurija v graščini Windsor, začela pa naj bi se ob 12. uri po lokalnem času (pri nas je to ob 14.00). Stroške poroke (postrežbo, glasb, rože, okrasje in sprejem) bo v celoti krila kraljevska družina.

Torto iz limone in bezgovega cvetja bo naredila kuharska mojstrica Claire Ptak, za rože pa bo poskrbela Philippa Craddock (aranžmaje naj bi sestavljale veje bukve, breze in gabra ter bele vrtnice, potonike in naprstec).
Na poroki naj bi bilo “okoli 600 gostov”, kar je v primerjavi s poroko vojvode in vojvodine Cambriške, ki sta imela 1900 gostov, in kraljice Elizabete II. ter princa Filipa, ki sta imela 2000 gostov, res kaplja v morje. Princ Harry je šesti v vrsti za kraljevi prestol, kar pomeni, da ni treba, da na poroko povabi diplomate s celega sveta.
Ko bo par poročen – windsorski dekan bo vodil poroko, canterburški nadškof pa bo izvajal poročni obred, ko bosta izpovedala večne zaobljube –, bo skozi okrožje Windsor potekala procesija s kočijo.
Po tem bo sprejem za par in goste iz kongregacije, pozneje zvečer pa bosta imela še sprejem za bližnje prijatelje in družino.
Uradna fotografinja poroke bo Alexi Lubomirski.

Svoj govor na sprejemu naj bi imela tudi Meghan Markle, saj naj bi njen oče govor odklonil, jo bo pa pospremil do oltarja. Kraljevi par poročna darila prijazno odklanja, namesto tega pa pozivata, naj ljudje darujejo dobrodelnim organizacijam.

Kdo bo naredil poročno obleko Meghan Markle?

Poročna obleka Meghan Markle je nedvomno največji modni prispevek tega leta. Meghan se je do zdaj oblačila v oblačila kanadskih modnih oblikovalcev, Erdema, Antonia Berardija, Marcheso in Misho Nonoo.
Portreti zaročencev namigujejo, da bi se lahko 36-letnica ponovno odločila za Michaela Russoja in Tamaro Raph, avstralski par, ki je že oblikoval obleko Ralph & Russo, v kateri je Meghan blestela zraven svojega zaročenca.

Kdo bodo Meghanine družice?

Princ George in princesa Charlotte bosta po vsej verjetnosti page boy in flower girl, Marklova pa naj bi družice izbrala med najbližjimi prijateljicami. Igralka Priyanka Chopra, teniška prvakinja Serena Williams, modna oblikovalka Misha Nonoo in stilistka Jessica Mulroney so le nekaj predlogov za Meghanine družice.

rw-1 Ponesrečene ruske poročne fotografije, ki so slabe do te mere, da so nam všeč gabriel-matula-300172-unsplash Kaj o tebi pove tvoja najljubša spolna igračka? yns-plt-4wthA7QFPRs-unsplash Primerjaj prstanec in kazalec: kaj o tebi pove dolžina prstov na tvojih rokah? Žalostne resnice sodobnega časa. 10 ilustracij o žalostni resnici sodobnega časa · · · · · · ·