kredenca.photo4.l
Utrip mesta · dom

Kredenca je bila nekoč osrednji pohištveni element v slovenskih domovih. S časom je kredenca svojo vlogo izgubila, saj se je spremenil način življenja in z njim tudi potrebe ljudi. S projektom Kredenca nas želi mlada ekipa povezati z dolgo tradicijo Slovenije v lesarstvu in tako osnovni pohištveni element ponovno umestiti v prostor.

Kredenca je narejena iz slovenskega lesa. Dodano vrednost lesu iz lokalnega okolja ter njegovo višje pozicioniranje na trgu, omogočajo skrbno načrtovana oblikovalska izhodišča in natančna tradicionalna obdelava. Hrast je lužen in zaščiten z lanenim oljem, kar ohranja njegov naraven videz.

Steklena vratca starih kredenc so pri Kredenci nadomestili s tkanino, ki ohranja transparentnost in lahkotnost elementa ter se na inovativen način harmonikasto zlaga v origami vzorec. Sicer enobarvno tkanino lahko tudi preprosto zamenjamo za bolj barvno ali poslikano različico, ki se tako bolj prilagaja našemu prostoru.

PREBERITE ŠE: Minimalistične stenske omare za sodobne dnevne sobe

Kredenca, modularni pohištveni element, je na voljo v navpični ali vodoravni izvedbi. Lahko jo pritrdimo na steno ter jih dodamo ali odvzamemo prednje noge.
Kredenca je na letošnjem sejmu Ambient prejela nagrado režije Top ideja, prav tako pa je prišla v ožji izbor na YBD (Young Balkan Designers).

V fotogaleriji si lahko ogledamo Kredenco.

Kredenca: slovenska kredenca za vsak domOdpri galerijo
PicMonkey Collage Okay.si: etična trgovina s trajnostnimi izdelki, ki je OKAY za VSE! StoryLink StoryLink: Slovenska dobrodelna platforma za pomoč otrokom v stiski Gorenje in Philippe Starck Gorenje by Starck – nova kolekcija kuhinjskih aparatov Otroški kolaž Ideje za otroška darila – darila za navihančke ·