Kolikokrat se moramo namazati s kremo za sončenje?
Utrip mesta · zdravje & lepota

Ali veste, kolikokrat na dan se moramo namazati s kremo za sončenje, da je naša koža ustrezno zaščitena? Se tudi vi poleti na plaži namažete samo enkrat ali dvakrat? Nujno branje za vse, ki se radi (čezmerno) nastavljate soncu.

Kolikokrat na dan se moramo namazati s kremo za sončenje? Ko odidemo na poletni dopust, v potovalni kovček ne smemo pozabiti spakirati kreme za sončenje z dovolj visokim zaščitnim faktorjem. A če ste mislili, da ste s tem opravili svojo nalogo in kožo dovolj zaščitili pred nevarnimi sončnimi žarki (oz. pred sevanjem UVA in UVB), ste se pošteno ušteli. Kolikokrat na dan se namažete s sončno kremo, ko poležavate na soncu? Enkrat? Morda dvakrat?

PREBERITE ŠE: Eubos Hyaluron Perfect Night Repair – inovativna rešitev za gubice

Po mnenju dermatologov je to občutno premalo! S kremo za sončenje bi se namreč morali – ob predpostavki, da večino dneva preživite na plaži (hitrost razkrajanja učinkovin sončne kreme je namreč odvisna od izpostavljenosti dnevni svetlobi, ne od ur na koži) – za temeljito zaščito namazati vsakih 80 minut, četudi uporabljate vodoodporno kremo. Zakaj? Ker si nihče kreme za sončenje ne namaže na debelo (merica po mnenju dermatologov, ko nosite kopalke, naj bi bilo šilce kreme za nanos od glave do nog), kar pomeni, da le redko dosežemo zaščitni faktor, izpisan na embalaži. In ker gremo vmes v vodo oz. se potimo. Tudi vodoodporna krema je učinkovita samo 40 minut po tem, ko ste se zmočili. Mažite se torej redno, in vaša koža vam bo hvaležna.

Po nasvetih strokovnjakov naj bi se sicer na dan sončili le od 15 do največ 30 minut. Kremo za sončenje je najbolje nanesti 10 do 30 minut pred izpostavitvijo soncu.

Danes bi se jim smejali: obrvi zvezdnic, ki so neposrečene Danes bi se jim smejali: obrvi zvezdnic, ki so neposrečene PicMonkey Collageeubos Nagradna igra: krema Eubos Hyaluron Perfect Night Repair – za manj gubic eubos 1 Eubos Hyaluron Perfect Night Repair – inovativna rešitev za gubice Philipsov depilator Satinelle Prestige za mokro in suho uporabo Nagradna igra: Philipsov depilator Satinelle Prestige za mokro in suho uporabo ·