Krokodilje olje
Utrip mesta · zdravje & lepota

Večnamenskih eteričnih olj nam v svetu kozmetike ne primanjkuje. Imamo kokosovo olje, arganovo olje, olje marule, avokada, jojobe in številna druga, vsa pa so polna antioksidantov ter skrbijo za gladko kožo in mehke lase. Zdaj je čas, da v svet eteričnih olj vstopi še krokodilje olje. Že ime samo je dovolj, da si ga želimo pobližje spoznati, seveda pa nikakor ne gre zanemariti vseh prednosti tega olja, ki so ga zaradi vseh dobrih lastnosti hitro poimenovali “novo kokosovo olje”.

Prastara skrivnost zdravljenja kože s krokodiljim oljem je doma v Mehiki, na Madagaskarju in v Južni Afriki, zdaj pa je prek lepotne blagovne znamke Repcilin deležna še svetovne pozornosti. Olje nastaja iz maščobe, ki jo krokodil nosi pod kožo.

Ker smo vsi že prav radovedni, je tukaj nekaj razlogov in prednosti, zaradi katerih bi se morda bilo treba odločiti za krokodilje olje (vsaj za hladnejše mesece).

1. Krokodilje olje je več kot samo odlično za suho kožo.

Čeprav krokodile poznamo po njihovi luskasti koži, je njihova maščoba bogata s sestavinami, ki daje koži prožnost in mehkobo. Vitamina E in A, linolna kislina, sapogenin in antiseptični terpin – to so razlogi, zakaj krokodilje olje že stoletja uporabljajo za zdravljenje bolezni, ko sta ekcem in luskavica. Krokodilje olje je prav tako odlično za izsušene ustnice.

2. Krokodilje olje zmanjša rdečico na koži.

Krokodilje olje je bogato z maščobnimi kislinami, kot so omega 3, 6 in 9, ki delujejo protivnetno in tudi sicer pomagajo pri pordeli, občutljivi koži.

PREBERITE ŠE: 6 odličnih nasvetov za nego proti staranju

3. Krokodilje olje zaceli rane in preprečuje draženje kože.

Krokodilje olje vsebuje oleinsko kislino, ki je ključna sestavina za obnovo celic. Po študiji lahko krokodilje olje bistveno pospeši celjenje ran in zmanjša brazgotine.

4. Krokodilje olje je ultra hranljivo za naše lase.

Ali ga uporabljamo v šamponu ali pa v najčistejši obliki – krokodilje olje bo naše lase navlažilo in jih naredilo svilnate na otip in na pogled.

5. Krokodilje olje se pridobiva etično.

Čeprav olje izvira iz krokodila, živali, imajo določena podjetja postopke izdelave, ki so jih odobrile okoljske organizacije, kot so Not Tested on Animals, Fairtrade in Eco Salt.

Hujšanje Enostavni triki za hujšanje, ki bi jih odobravale tudi naše babice Kurkuma Zakaj bi morali kurkumo jesti vsak dan? Zobje 5 načinov, kako do bolj belih zob brez agresivnih belil Moški parfumi Najboljši moški parfumi za jesen in zimo 2015 · ·