fbpx

Kruh po islandsko – namesto pečice, vroč pesek in brbotajoče blato

Kruh po islandsko

Na Islandiji, deželi ognja in ledu, kruha ne pečejo v peči ali pečici, ampak ga zakopljejo v zemljo in pustijo geotermalni energiji, da opravi svoje delo. Oglejte si, kako nastaja kruh na Islandiji.

Ste vedeli, da kruha na Islandiji ne pripravljajo v krušni peči ali pečici, pač pa se peče pod peščeno površino.

Na Islandiji si pri peki kruha pomagajo z naravo.
Na Islandiji si pri peki kruha pomagajo z naravo.

Tam se namreč nahaja vroč pesek in brbotajoče blato, v katerem domačini že stoletja v posebnih posodah pečejo kruh.

PREBERITE ŠE: Recept: paleo kruh – kruh brez glutena in skoraj brez ogljikovih hidratov


Večinoma gre za temen ržen kruh, imenovan hverabraud, ki ga uživajo z debelo plastjo masla, sicer pa pretežno pečejo ržen kruh rúgbrauð.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.