kuharska_akademija_september (12)
Utrip mesta · kulinarika

Prvi jesenski dan smo tokrat pospremili in ga ovekovečili s Kuharsko akademijo – City Chef. Ta je v mesto pripeljala pravo jesensko kulinariko in dobrote, ob katerih so se brbončice še kako razveselile nekoliko bolj hladnih dni. Ob osvežujoči uradni vodi dogodka Jamnici smo v prenovljenem salonu Bosch in Siemens raziskovali jedi v družbi kostanja in gob, z gamberi pa smo se dokončno poslovili od poletja.

Na prvi jesenski dan, 23. septembra, smo Kuharsko akademijo – City Chef v prenovljenem salonu Bosch in Siemens z glavnim kuharjem Gostilnice in pizzerije Kaval, Draganom Marjanovićem, pričeli z božansko bučno juho z jurčki in s tartufi. Zakuhali smo tudi raviole z jurčki in gamberi, goveji file s svežimi jurčki pa smo nato pohrustali kot za stavo.

Za sladko crkljanje smo si privoščili in si prste obliznili z imenitnim kostanjevim moussom, za katerega je poskrbel slaščičar iz Lolite, Grega Rode.

Odpri galerijo

Kako pravilno razrežeš torto? Kako pravilno narežeš torto? Odprta kuhna v Kopru Odprta kuhna nadaljuje kulinarično misijo v Kopru Serija "Pantone Smoothies" “Pantone Smoothies” – ko se v umetnosti združijo barve in kulinarika bread-pudding-4 Recept: enostaven, a omamen kruhov puding za popoln brunch ·